Laura Saija
Laura Saija Relatie 1 nov 2023
Leestijd: 2 minuten

Bedgeheimen van Jennifer (34): ‘Eens in de twee weken is voor ons genoeg’

Het ene stel duikt het liefst zo snel mogelijk weer met elkaar het bed in terwijl anderen er maanden over doen, maar wat is eigenlijk snel? Klopt het gemiddelde van twee keer per week seks wel? En wordt de seks anders na de bevalling? Iedere week vertelt een Famme-lezeres in de rubriek Bedgeheimen na de bevalling, wat er bij haar tussen de lakens gebeurt, sinds de bevalling.

Deze week hebben we het met Jennifer over seks na de bevalling.

Bio

Naam: Jennifer (34)
Aantal kinderen: 2
Partner: Remco (49)
Aantal jaren samen: 10
Bevalling: natuurlijk

Wat voor bevalling heb je gehad?

“Beide bevallingen gingen heel vlot. Vooral de tweede, ik zat nog op een verjaardag en de weeën begonnen. Het ging nog goed dus ik bleef nog even. Het was eigenlijk gewoon een heftige ongesteldheid. Een uurtje later gingen we naar huis, maar toen werden de weeën al wel heftiger. Toen we een half uur thuis waren belden we de verloskundige en die kwam er meteen aan. Een half uur daarna is onze zoon geboren.”

Hoe lang duurde het voordat jullie weer seks hadden?

“Omdat mijn bevallingen relatief makkelijk gingen, hoefde ik gelukkig niet lang te herstellen van complicaties. Ik voelde me al snel weer goed en fysiek hersteld. Het is niet zo dat we elkaar daarna meteen weer besprongen. Dat duurde wel eventjes want ik was met hele andere dingen bezig, namelijk met nachtvoedingen. Seks was voor mij geen prioriteit. Voor Remco ook niet, die zit net zo lief op de bank een boek te lezen.”

Kon je genieten van de eerste keer seks na de bevalling?

“Ja, dat ging eigenlijk meteen zoals vanouds. Eigenlijk was er niets anders aan. Ik was ook niet zenuwachtig of iets dergelijks. Remco en ik zijn al zo lang bij elkaar, we kennen elkaar door en door en ik vertrouw hem volledig. Als ik moeite zou hebben met de seks zou ik dat gewoon kunnen zeggen en zou hij daar uiteraard rekening mee houden.”

Hoe vaak hebben jullie seks sinds de baby?

“Remco en ik hebben net al voor de baby, eens per week of eens in de twee weken seks. Voor ons is dat voldoende. Je hoort ook wel eens mensen die nog steeds vier keer per week seks hebben. Ik ken ze niet en weet ook niet waar die mensen de tijd vandaan halen. Ik heb ‘s avonds lekker mijn avondroutine, met mijn haar en mijn gezichtsmasker. Dan ga ik in bed liggen en Remco kruipt er vroeg of laat ook bij. Helemaal top.”

Bedgeheimen na de bevalling: ‘Hij klaagt dat we te weinig seks hebben’

 

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Iedere zaterdag het beste van Famme in je mailbox 🙆🏻‍♀️

Een goed begin van je weekend met de mooiste verhalen van Famme