Bedgeheimen na de bevalling: ‘De hechtingen waren er net uit’

Relatie Lisa van den Akker 19 jun 2023
Leestijd: 3 minuten

Het ene stel duikt het liefst zo snel mogelijk weer met elkaar het bed in terwijl anderen er maanden over doen, maar wat is eigenlijk snel? Klopt het gemiddelde van twee keer per week seks wel? En wordt de seks anders na de bevalling? Iedere week vertelt een Famme-lezeres in de rubriek Bedgeheimen na de bevalling, wat er bij haar tussen de lakens gebeurt, sinds de bevalling.

Deze week hebben we het met Simone over seks na de bevalling.

Wat voor bevalling heb je gehad?

“Een best wel lange en heftige, het persen lukte niet, na 1,5 uur was ik nog steeds niets verder. Uiteindelijk hebben ze me daarom ingeknipt en is hij met een vacuümpomp geboren. Hoewel mij dat van te voren het zwartste scenario leek, is het me meegevallen. Op dat moment was ik alleen maar heel blij dat hij er was. De knip was natuurlijk wel heftig, ik had behoorlijk wat hechtingen en de wond moest goed verzorgd worden zodat het niet zou gaan ontsteken”

Hoe lang duurde het voordat jullie weer seks hadden?

“Wij hebben normaal gesproken best veel seks. Elke dag is voor ons niet uitzonderlijk en een weekje zonder gebeurt eigenlijk nooit. Na de bevalling moesten we natuurlijk wat langer wachten, maar dat was best wel moeilijk. In de tweede week hebben we wat liggen vozen en heb ik hem wel oraal bevredigd, maar de hechtingen zaten er nog in dus penetratie was echt een no-go. Na twee weken waren de hechtingen eruit, die dag erna hebben we voor het eerst weer echte seks gehad. Wel heel voorzichtig en zachtjes hoor”

Kon je genieten van de eerste keer seks na de bevalling?

“Ik vond het vooral heel fijn om weer intiem te zijn met Rick en me weer even een vrouw te voelen. Ik genoot echt van het voorspel, maar de penetratie vond ik wel spannend. Ik was bang dat het pijn zou doen en dat we dan moesten stoppen, maar gelukkig was dat niet zo. Het voelde wel anders, maar toen ik eenmaal voelde dat het goed ging kon ik me pas ontspannen en ervan genieten.”

Is de seks anders sinds de bevalling?

“Niet heel erg. De baby slaapt bij ons op de kamer, dus we hebben nu vaker seks op andere plekken. De bank in de woonkamer bijvoorbeeld. Dat maakt het soms ook juist wel leuk. Verder geef ik nog wel borstvoeding en als ik erg opgewonden ben en mijn borsten zitten vol, dan kunnen ze spontaan gaan spuiten. Dat is soms erg hinderlijk, maar eigenlijk ook wel weer grappig. De seks is ook altijd verschillend. Soms rustig en intiem, soms wat wilder en harder. We voelen elkaar daarin heel goed aan en dat maakt het fijn.”

Hoe vaak hebben jullie seks sinds de baby?

“Nog steeds bijna iedere dag, hoewel we het echt niet erg vinden om een keertje over te slaan. Eigenlijk heeft de komst van onze kleine er niet veel invloed op gehad.”

Jinte werd ingeknipt tijdens de bevalling: ‘Ik ben al 11 maanden niet intiem geweest met mijn man’

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Iedere zaterdag het beste van Famme in je mailbox

Een goed begin van je weekend met de mooiste verhalen van Famme