Bedgeheimen na de bevalling: ‘Voor de bevalling was ik best onzeker over mijn lichaam’

Bevallen Laura Saija 5 jun 2023
Leestijd: 2 minuten

Het ene stel duikt het liefst zo snel mogelijk weer met elkaar het bed in terwijl anderen er maanden over doen, maar wat is eigenlijk snel? Klopt het gemiddelde van twee keer per week seks wel? En wordt de seks anders na de bevalling? Iedere week vertelt een Famme-lezeres in de rubriek Bedgeheimen na de bevalling, wat er bij haar tussen de lakens gebeurt, sinds de bevalling.

Deze week hebben we het met Nikki over seks na de bevalling.

Wat voor bevalling heb je gehad?

“De bevalling vond ik heel heftig. Ik had van tevoren wel verhalen gehoord over de bevalling en ik zag er best wel tegenop. Ik had tijdens de bevalling wel veel steun aan mijn moeder, die was er gelukkig bij. Mijn vriend Joshua vond het allemaal heel spannend. Op een gegeven moment had ik bijna medelijden met hem. Hij wilde er voor mij zijn, maar hij had geen idee wat hij moest doen. Uiteindelijk ben ik na 16 uur weeën op een natuurlijke manier bevallen.”

Hoe lang duurde het voordat jullie weer seks hadden?

“Joshua en ik moesten allebei bijkomen van de bevalling. We vonden het een hele intense gebeurtenis. Joshua was wel heel lief en raakte me meteen na de bevalling op een liefdevolle manier aan. Hij was echt trots op wat mijn lichaam gedaan had. Uiteindelijk hadden we zo’n zes weken na de bevalling weer seks met elkaar.”

Kon je genieten van de eerste keer seks na de bevalling?

“Ik kon gelukkig genieten van de eerste keer na de bevalling. Voor de bevalling was ik best onzeker over mijn lichaam, maar gek genoeg was dat na de bevalling niet meer zo. Joshua zag mij ook veel vaker naakt op een andere manier, bijvoorbeeld als ik met de baby ging douchen. Of als ik borstvoeding gaf.”

Is de seks anders sinds de bevalling?

“Omdat ik mij comfortabeler voelde met mijn eigen naakte lichaam werd de seks ook beter. Ik was minder onzeker in bed en kon daarom meer genieten. Vroeger wilde ik het licht uit en het liefst kleedde ik me onder de deken snel uit. Nu ben ik niet bang om naakt voor Joshua te staan.”

Hoe vaak hebben jullie seks sinds de baby?

“Ik denk dat we zo’n drie keer per week seks hebben. Dat is minder dan voordat we de baby kregen, toen deden we het namelijk bijna elke dag. Ik denk dat de kwaliteit een stuk beter geworden is, zeker voor mij.”

Emma (36): ‘Mijn man en ik hebben vijf kinderen én een bloeiend seksleven’

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Iedere zaterdag het beste van Famme in je mailbox

Een goed begin van je weekend met de mooiste verhalen van Famme