Emma (36): ‘Mijn man en ik hebben vijf kinderen én een bloeiend seksleven’

Algemeen Lisa van den Akker 1 mei 2023
Leestijd: 3 minuten

Voor veel mensen verandert er veel in hun seksleven nadat ze kinderen hebben gekregen, maar dat is niet voor iedereen het geval. Zo hebben Emma (36) en haar man Thijs (37) nog altijd een bloeiend seksleven. “We hebben aan één blik genoeg”, vertelt Emma aan Famme.

“Thijs en ik leerden elkaar twaalf jaar geleden kennen tijdens onze studententijd. We woonden allebei in Utrecht en kwamen elkaar tegen bij een huisfeest. Het was liefde op het eerste gezicht. Sommige mensen geloven daar niet in, maar bij ons was het écht het geval. We vielen direct als een blok voor elkaar en de vonken vlogen er vanaf.

Hek van de dam

Als we bij elkaar waren konden we onze handen niet van elkaar afhouden, de wereld om ons heen vervaagde dan gewoon en we hadden alleen maar oog voor elkaar. Het duurde dan ook niet lang voordat we voor het eerst seks hadden. Daarna was het hek van de dam. Soms deden we het wel drie keer op een dag.

Een paar maanden later werd onze relatie officieel en woonden we al praktisch samen. We hadden allebei een studentenkamer in Utrecht op zo’n tien minuten fietsen van elkaar vandaan, we sliepen daarom praktisch altijd samen. Een jaar later waren we allebei klaar met onze studie en besloten we echt samen te gaan wonen.

Dagelijks seks

In die tijd hadden we nog steeds bijna dagelijks seks. Iedere keer was het weer anders. We leerden elkaars lichamen steeds beter kennen en dat kwam de seks alleen maar ten goede. Niet dat het elke keer de beste keer ooit was, soms was het ook gewoon goed en lekker, maar niet spectaculair. Dat was ook prima, we voelden elkaar zo goed aan dat we precies wisten waar de ander zin in had. Zacht en romantisch of wat ruiger, we hadden geen woorden nodig om elkaar te begrijpen.

Zwanger

Twee jaar later raakte ik per ongeluk zwanger van onze eerste. Het was niet gepland, maar wel heel erg welkom. We hadden het al vaak over kinderen gehad en wilden allebei een groot gezin, dus dat we jong aan kinderen wilden beginnen stond al vast.

Tijdens mijn zwangerschap was ons seksleven nog altijd enorm goed. Thijs genoot van mijn veranderende vollere lichaam en ik voelde me sexier dan ooit. We deden het niet meer iedere dag, maar toch zeker zo’n vier keer per week.

Ook na de bevalling konden we haast niet wachten tot we weer met elkaar naar bed mochten. Al na een paar dagen lagen we met elkaar de vozen in bed en na een paar weken hadden we voor het eerst weer seks. Al snel was ons seksleven weer hetzelfde als voor de zwangerschap. Na 1,5 jaar raakte ik opnieuw zwanger en in de jaren die volgden kregen we nog vier kinderen.

Vijf kinderen en een seksleven

Inmiddels hebben we dus vijf kinderen waarvan de jongste net één is geworden. Het grootste obstakel in ons seksleven is het niet gestoord worden. Toch vinden we vaak genoeg onze momenten. We hebben minimaal vier keer per week seks en nog steeds hebben we aan één blik genoeg. Het enige dat veranderd is, is dat we vaker overdag en ‘s ochtends seks hebben. ‘s Avonds zijn we vaak te moe, haha.

Als Thijs bijvoorbeeld op zondagochtend naar mij kijkt met ‘zijn blik’, dan weet ik genoeg en kruip ik alvast terug in bed. De kinderen kijken dan rustig een filmpje beneden terwijl wij het nog even gezellig hebben in bed. Ons seksleven is bovendien na de kinderen nog mooier geworden, omdat onze liefde alleen maar is gegroeid. Als ik mensen dan hoor praten over hun ingedutte seksleven na het krijgen van kinderen, ben ik extra blij met ons bloeiende seksleven.”

Seks tijdens de zwangerschap: 5 vrouwen delen hun verhaal

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Iedere zaterdag het beste van Famme in je mailbox

Een goed begin van je weekend met de mooiste verhalen van Famme