Bedgeheimen na de bevalling: ‘Na de tweeling was ons seksleven zo goed als verdwenen’

Relatie Laura Saija 6 mrt 2023
Leestijd: 2 minuten

Het ene stel duikt het liefst zo snel mogelijk weer met elkaar het bed in terwijl anderen er maanden over doen, maar wat is eigenlijk snel? Klopt het gemiddelde van twee keer per week seks wel? En wordt de seks anders na de bevalling? Iedere week vertelt een Famme-lezeres in de rubriek Bedgeheimen na de bevalling, wat er bij haar tussen de lakens gebeurt, sinds de bevalling.

Deze week hebben we het met Milou over seks na de bevalling.

Wat voor bevalling heb je gehad?

“De eerste bevalling verliep natuurlijk en zonder complicaties. De tweede bevalling was van een tweeling. De zwangerschap was een enorme aanslag op mijn lichaam. Ik werd tonnetje rond en hield veel vocht vast. De bevalling heb kwam uiteindelijk natuurlijk op gang met 38 weken. Ook deze bevalling verliep redelijk vlot en zonder veel complicaties, maar mijn herstel ging minder snel dan de eerste keer.”

Hoe lang duurde het voordat jullie weer seks hadden?

“Na de tweeling hebben we zeker een jaar geen seks meer gehad. Het was allemaal te intens. Twee kleine baby’s en een dreumes die rondliep. Seks was echt het laatste waar we aan dachten. We zaten in overlevingsstand en werden geleefd door de kinderen. De eerste maanden hebben we het niet eens over seks gehad. We lagen elke avond uitgeteld op de bank.”

Kon je genieten van de eerste keer seks na de bevalling?

“Uiteindelijk is het misschien wel goed geweest dat we niet eerder seks gehad hebben. Na een jaar was ik er ook wel echt klaar voor. Mijn lichaam had genoeg tijd gehad om te helen, ik gaf geen borstvoeding meer, had geen slapeloze nachten en zat goed in mijn vel. Ik kon dus genieten van de eerste keer na de bevalling en had ook geen pijn. Mark vond het ook fijn om weer seks te hebben en had echt het gevoel alsof hij zijn vrouw weer terug had.”

Is de seks anders sinds de bevalling?

“Ik durf nu wel te zeggen dat de seks weer op het niveau van voor de bevalling is. Het enige dat anders is, is dat we met kinderen niet zomaar ‘s ochtends of overdag een vluggertje kunnen doen. Je moet het toch hebben van de avonden. Op dat moment ben je vaak wel moe van de dag.”

Hoe vaak hebben jullie seks sinds de baby?

“Ik denk dat we gemiddeld eens per week seks hebben. Dat is wel minder dan vroeger, maar wat wil je met kleine kinderen? Staat seks dan niet altijd op een lager pitje?”

Nikkie: ‘Na twee miskramen ben ik doodsbang geworden voor seks’

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Iedere zaterdag het beste van Famme in je mailbox

Een goed begin van je weekend met de mooiste verhalen van Famme