Laura Saija
Laura Saija Relatie 10 jul 2023
Leestijd: 3 minuten

Bedgeheimen van Erin (33): ‘Toen ik ovulatietesten begon te doen, bereikte ons seksleven een dieptepunt’

Het ene stel duikt het liefst zo snel mogelijk weer met elkaar het bed in terwijl anderen er maanden over doen, maar wat is eigenlijk snel? Klopt het gemiddelde van twee keer per week seks wel? En wordt de seks anders na de bevalling? Iedere week vertelt een Famme-lezeres in de rubriek Bedgeheimen na de bevalling, wat er bij haar tussen de lakens gebeurt, sinds de bevalling.

Deze week hebben we het met Erin over seks na de bevalling.

Wat voor bevalling heb je gehad?

“Eigenlijk verliep alles rondom de bevalling heel soepel. Volgens het boekje zou je kunnen zeggen. Ik kreeg weeën, mijn vliezen braken en ik was op tijd in het ziekenhuis. Daar ben ik compleet zonder hulp of pijnstilling bevallen.”

Hoe lang duurde het voordat jullie weer seks hadden?

“De bevalling verliep dus zo goed dat ik nergens last van had en we al vrij snel weer seks konden hebben. Ik denk dat we zo’n drie á vier weken na de bevalling weer seks hadden. Omdat ik zeker wist dat we nog een tweede kind wilden, besloot ik niet aan de anticonceptie te gaan. Melvin vond het spannend, want hij wilde niet te snel een tweede kind. Van mij mocht het wel snel komen, maar ik wilde het niet pushen. Toch leek het me leuk om het leeftijdsverschil klein te houden en daarom was ik wel elke maand teleurgesteld als ik ongesteld werd. Na ongeveer een jaar begon ik met ovulatietesten om bij te houden wanneer ik vruchtbaar was.”

Is de seks anders sinds de bevalling?

“Op het moment dat ik ovulatietesten begon te doen, bereikte ons seksleven een dieptepunt. Melvin vond het maar niks om op commando seks te hebben en kreeg zelfs een beetje last van prestatiedruk. Soms lukte het hem niet om hem omhoog te krijgen precies op het moment dat ik vruchtbaar was. Ik raakte dan op dat moment geïrriteerd, want dat was de enige kans die we hadden. Hij legde uit dat hij de ovulatietesten verschrikkelijk vond en liever spontaan seks wilde hebben. Ook vond hij dat ik alleen maar seks wilde op de momenten dat ik vruchtbaar was. Dit klopte wel een beetje, want ik had inderdaad het gevoel alsof we het anders ‘voor niets’ deden. Na een paar maanden heb ik de ovulatietesten toch losgelaten en kwam de spontaniteit iets terug. Uiteindelijk werd ik twee jaar na de bevalling zwanger van de tweede.”

Hoe wil je je seksleven weer een oppepper geven?

“Nu ik weer bevallen ben, hebben we weer ‘gewoon’ seks. Deze keer ben ik wel aan de anticonceptie. We willen geen derde kindje, dus de druk is er in dat opzicht vanaf. We proberen ons seksleven weer een beetje te herstellen en echt van elkaar te genieten. Natuurlijk hebben we wel minder tijd voor elkaar, maar die tijd proberen we wel te maken. Ik vind het belangrijk om zeker één of twee keer per week seks te hebben.”

Emma (36): ‘Mijn man en ik hebben vijf kinderen én een bloeiend seksleven’

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Iedere zaterdag het beste van Famme in je mailbox 🙆🏻‍♀️

Een goed begin van je weekend met de mooiste verhalen van Famme