Redactie
Redactie Mind 5 aug 2015
Leestijd: 3 minuten

Ben jij een direct type? Dan herken je jezelf in deze 9 kenmerken

Je windt er geen doekjes om. Je bent direct en mensen vinden je niet per se de vriendelijkste persoon op aarde. Kortom je houdt van eerlijk en recht door zee. Herken jij jezelf hierin? Dan vast ook in onderstaande punten.

1. De wereld is beter als je de waarheid spreekt

Je bespaart zoveel tijd met de waarheid. Niet steeds bedenken hoe je iets goed kunt aankleden, maar gewoon zeggen wat je ervan vindt. Dat betekent ook dat jouw complimenten altijd gemeend zijn en niet worden gemaakt voor de vorm. Gevoelige mensen zien de waarheid misschien als onaardig… Maar de waarheid horen is soms gewoon klote. Niet alleen voor gevoelige mensen, maar voor iedereen.

2. Je bent geen denker maar een doener

‘Hoe zal ik dat eens goed formuleren…’ Nee, ab-so-luut niet op jouw van toepassing. Jij zegt dingen in the heat of the moment. Vooral als je ergens enthousiast of opgewonden over bent, rolt er van alles uit. Dat betekent ook dat ‘had ik maar’ en ‘wat als’ momenten zeldzaam zijn, want jij hebt alles al gedaan en gezegd.

3. Je ziet overal mogelijkheden in

‘Hè wat, dat kan niet?’ Je gaat door tot het je wél lukt en als je tot de conclusie moet komen dat jouw manier echt onmogelijk is, ga je wel op zoek naar een andere. Opgeven is in ieder geval geen optie en in negen van de tien gevallen word je nog beloond voor je harde werk ook.

4. Daarom is ook alles onderhandelbaar

Jouw leven bevindt zich buiten de lijntjes en soms moet je heel sterk zijn om te doen wat er nodig is. Maar als iemand ‘nee’ zegt is dat voor jou alleen maar een grote uitdaging om daar ‘ja’ van te maken.

5. Je snapt dat er communicatie nodig is voor je onbeantwoorde vragen

Jij zal nooit je iets afvragen en het dan vervolgens weer naast je neerleggen. Je moet vragen stellen om ze beantwoord te krijgen en dat doe je, óók als ze lastig zijn.

6. Je hebt het hart op de tong

‘Hoe het met je gaat?’ Klote. Wilde je dat eigenlijk niet weten? Vraag er dan niet naar. Als iets jou dwars zit dan mag iedereen het weten en aan het einde van de dag ga jij met een beter gevoel slapen.

7. Je bent niet makkelijk klein te krijgen

Al dat oprecht en eerlijk zijn, inclusief de reacties van mensen, werpt uiteindelijk echt zijn vruchten af. Je bent loeisterk en er is heel wat voor nodig om jou van je koers te blazen.

8. Liefde is hard werken

Je vertelt jouw dierbaren niet wat ze willen horen, maar wat ze moeten horen. Je bent niet bang om hem of haar te kwetsen, want ze zullen er uiteindelijk alleen maar beter van worden. Je bent eigenlijk een soort coach, want jij durft te zeggen wat andere mensen niet durven. Daarom geef je altijd goede raad.

9. Je weet ook dat sommige mensen niet graag de waarheid horen

Voor jou was het echt een struggle ‘hoe de waarheid aan te passen aan verschillende persoonlijkheden’. Je hebt daarom ook genoeg uitglijers gemaakt, waarbij je als eerlijk persoon níét in het voordeel was en die zul je de rest van je leven blijven maken. Maar dát is het je dubbel en dwars waard.

Ander karakter? Deze 14 punten herken je ongetwijfeld als je introvert én extravert bent.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Iedere zaterdag het beste van Famme in je mailbox 🙆🏻‍♀️

Een goed begin van je weekend met de mooiste verhalen van Famme