‘Tijdens mijn zwangerschap was mijn libido belachelijk hoog’

Persoonlijk Redactie 2 aug 2015
Leestijd: 2 minuten

Vaak hoor je dat tijdens een zwangerschap het libido van vrouwen daalt. Julie (33) had juist het tegenovergestelde; zij kon er tijdens haar zwangerschap geen genoeg van krijgen.

Libido tijdens de zwangerschap

‘Toen ik erachter kwam dat ik zwanger was, verwachtte ik wat ik al van zoveel vrouwen had gehoord; dat je libido enorm zou dalen.

Mijn vriend Alexander en ik waren daar dan ook op voorbereid, het zou van tijdelijke aard zijn, prima toch? Nou, wás dat maar zo geweest. Tijdens mijn zwangerschap werd mijn libido namelijk opeens tien keer zo hoog.’

Godganse dag opgewonden

‘In het begin vond Alexander het nog wel grappig. Ik was de godganse dag opgewonden. De droom van elke man, nietwaar?

Maar op een gegeven moment begon de lol er wel af te gaan. Hij kon simpelweg niet tegen mijn libido opboksen en het werd voor ons allebei een frustratie. Als het aan mij lag deden we het meerdere keren per dag.

En als we ‘klaar’ waren, kon ik in principe zo weer. Het was ook niet het soort opwinding dat verbindend voelde, het was meer een soort obsessie. Het was vermoeiend, voor hem, maar ook voor mij.

Uiteindelijk begon ik me zelfs een beetje zorgen te maken. Was dit wel normaal? Zou het nog over gaan na de bevalling? Was het niet schadelijk voor de baby?’

‘Negen maanden lang ben ik eigenlijk min of meer opgewonden geweest. Oké, niet 24/7, maar wel echt véél. En wat ik ook deed, het ging niet weg. Heel onbevredigend was het.

Geheim

Ik besprak het eigenlijk met niemand, want ik vond het een gênant iets. Bovendien; het klinkt gewoon vreemd, de meeste vrouwen ervaren juist het tegenovergestelde. Ermee naar de dokter durfde ik ook niet, ik vond het zo aanstellerig staan en misschien kwam het wel gewoon door de hormonen.

Ik besloot het erbij te laten tot na de bevalling. Als ik dan nog steeds zo’n extreem hoog libido had, zou ik het bespreken met de huisarts.’

‘Uiteindelijk is het onmiddellijk na de bevalling ‘goedgekomen’ met mijn libido. Ik wil dit vooral delen omdat anderen misschien hetzelfde ervaren en het niet iets is waar je snel over zult praten.

Zo weten andere vrouwen dat het wel vaker voorkomt, dat het na de zwangerschap gewoon weer voorbij kan gaan. En dat het niet ‘gek’ is.

Iedereen is anders

Elke vrouw reageert op haar eigen manier op een zwangerschap. De één heeft geen zin meer in seks, de ander juist wel. En allebei heeft zo zijn nadelen.

Ik weet nog steeds niet goed hoe het nu kwam, maar het was terugkijkend wel apart om eens mee te maken. Toch ben ik enórm blij dat het allemaal weer ‘gemiddeld’ is. Mijn hele leven opgewonden zijn, ik moet er niet aan denken.’

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Iedere zaterdag het beste van Famme in je mailbox

Een goed begin van je weekend met de mooiste verhalen van Famme

Onderwerpen