Dit is dé dag waarop de meeste mensen seks hebben

Persoonlijk Eva Dusch 2 aug 2015
Leestijd: 2 minuten

Op welke dagen heb jij de meeste seks? In de ochtend of avond? Volgens het onderzoek van LifestyleCondoms schijnt er namelijk een exacte dag, tijd en locatie te zijn waarop we meest tussen de lakens liggen te rollebollen.

Voor het onderzoek werden zo’n 5000 mensen ondervraagd over hun seksleven en daaruit kwam voort dat er twee specifieke dagen per jaar zijn waarop we gegarandeerd seks hebben. Want wat is het beste verjaardagscadeau dan wat gestoei tussen de lakens met je partner? Happy birthday baby! En met stip op twee (73%) staat Valentijnsdag. Een beetje afgezaagd, maar het plaatje schijnt dus echt niet compleet te zijn zonder een stevig potje seks.

Zin moet je maken

Dat mannen en vrouwen vaak ook niet helemaal met elkaar op één lijn liggen als het om seksuele behoeften gaat, dat is geen nieuws meer. Zeker niet wanneer er ook kinderen in het spel zijn. Uit een ander onderzoek eerder dit jaar blijkt ook dat vrouwen het liefst seks willen hebben in de avonduren (tussen 11 en 2) terwijl mannen juist meer in de mood zijn voor een goede ochtend work-out. En ook ons libidoniveau loopt vaak niet helemaal synchroon (goh), zo geeft 68% van de vrouwen en 63% van de mannen aan wel eens iemand gedated te hebben die meer of minder seks wilde.

Lees ook: 9 natuurlijke manieren om weer zin in seks te krijgen>

Ook de plek waar je woont of verblijft, blijkt een grotere rol te spelen dan we denken. Volgens een onderzoek onder 25.000 Aussies schijnen mensen die dichter bij het strand wonen namelijk een hoger libido te hebben dan mensen die in (kleine) steden wonen. Wat wellicht ook verklaart waarom we tijdens vakantieperiodes meer zin hebben dan wanneer we thuis op de bank zitten.

Wat vind jij van deze onderzoeken? Herken jij dit of heb jij andere favoriete momenten?

Oeps! Af en toe aan een ander denken tijdens de seks is schijnbaar heel bevorderlijk voor jullie seksleven>

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Iedere zaterdag het beste van Famme in je mailbox

Een goed begin van je weekend met de mooiste verhalen van Famme

Onderwerpen