Maaike Helmer
Maaike Helmer Beauty 23 jul 2015
Leestijd: 2 minuten

Julie laat zien hoe je lichaam er écht uitziet na de zwangerschap

De Nieuw-Zeelandse Julie Bhosdale zette foto’s van haar post pregnancy body online. Al snel gebeurde er iets waar ze geen rekening mee had gehouden: de foto’s gingen de hele wereld over.

Het was een dappere zet: de Nieuw Zeelandse voedingsdeskundige en moeder Julie Bhosdale zette foto’s van haar post pregnancy body na haar tweede zwangerschap op internet om andere moeders in haar omgeving te laten zien hoe een lichaam er na de zwangerschap nou écht uitziet. Wat ze natuurlijk níet verwachtte, was dat diezelfde foto’s vervolgens het internet by storm namen; de post ging viral.

Druk om in shape te zijn

In haar post ‘Mijn lichaam na de zwangerschap’ zie je niet alleen foto’s van haar lichaam na haar tweede zwangerschap, maar stelt ze ook andere moeders gerust; tegenwoordig word je geacht binnen een paar maanden na je zwangerschap weer helemaal in shape te zijn. Zelf voelde ze die druk tijdens haar eerste zwangerschap maar al te goed, vertelt ze aan The Huffington Post. Bij de tweede besloot ze die verwachtingen naar zichzelf los te laten en haar ‘postpartum reis’ te delen met anderen, zodat moeders zich niet eenzaam voelen in hun ervaringen. Over de hele wereld reageerden ouders op haar verhaal en foto’s en via allerlei media werden ze gedeeld.

Realistisch beeld

Julie is erg blij en ontroerd door alle reacties van andere moeders. Niet alleen vindt ze het geweldig dat ze zoveel mensen heeft weten te bereiken, ook is ze blij dat ze moeders op deze manier een hart onder de riem kan steken en een realistischer beeld kan neerzetten van het lichaam van een vrouw na de bevalling. Ze hoopt dat ouders kunnen inzien hoe mooi, ongelofelijk en fantastisch ze zijn. En dat moeders de tijd nemen om weer zichzelf te worden en zichzelf voeden, niet alleen met goede voeding, maar vooral ook met liefde.

Wat vind jij van Julies actie? Praat erover mee op Facebook!

Sommige mannen zijn tijdens de zwangerschap van hun vrouw opeens ‘ook zwanger‘…>

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Iedere zaterdag het beste van Famme in je mailbox 🙆🏻‍♀️

Een goed begin van je weekend met de mooiste verhalen van Famme