Els van Asseldonk
Els van Asseldonk Kids juli 21, 2015

Dit is hét nieuwe waterspel van 2015: waterkickball

Op kamp, kinderfeestje, familiedag of gewoon met je gezin in de achtertuin: dit spel is briljant voor de zomer. Ken je kickball? Dit is een variant erop. Met water…

Kickball lijkt een beetje op honkbal, alleen gebruik je in dit geval een zachte voetbal. De opstelling is hetzelfde: vier honken en een pitcher. Alleen in dit geval zijn de honken babybadjes en worden deze verbonden door een buikschuifbaan.

Of het 100% veilig is, is een tweede, maar deze jongeren hebben in ieder geval genoeg lol.

Uitleg van het spel

Het terrein is qua opstelling identiek aan dat bij honkbal. Je zorgt voor vier honken, je hebt een veldploeg en een kickploeg. In plaats van een harde kleine bal, speel je het spel met een zachte voetbal. De veldploeg staat verspreid over het veld en eentje speelt de bal naar de eerste speler van de kickploeg. Deze schopt de bal zo hard mogelijk weg en begint te rennen/glijden (over de buikschuifbaan) naar het eerste honk/zwembad. De rest van de veldploeg ‘voetbalt’ de bal terug naar het beginhonk. Wanneer de bal hier aankomt moet de loper veilig op een honk staan, anders is hij af. Voor de rest gelden dezelfde regels als bij honkbal.

Is waterkickball nog even te heftig voor jouw kleintjes? 8 briljante DIY voor waterpret >

Reageer op artikel:
Dit is hét nieuwe waterspel van 2015: waterkickball
Sluiten