Behoefte aan (nóg) betere seks? Let eens op je ademhaling

Persoonlijk Janne Vogel 20 apr 2018
Leestijd: 3 minuten

Ja, echt waar, écht goede seks begint bij je ademhaling. Bewust letten op je ademhaling is een van de makkelijkste manieren om je avonturen in de slaapkamer naar een hoger niveau te tillen, maar tegelijk ook iets waar je niet snel automatisch op let.

Op je ademhaling letten is – zeker tijdens de seks – makkelijker gezegd dan gedaan, dus wij helpen je een handje. Met deze vijf ademhalingstips heb jij straks de beste seks óoit. Beloofd.

Ga diep

En nee, dat bedoelen we niet op de manier die je misschien denkt. We ademen tijdens de seks vaak niet diep genoeg – al helemaal niet wanneer ons orgasme nadert. Zonde, want hierdoor gaan we volgens sex-experts het echte plezier uit de weg. Dieper ademhalen zorgt voor een heftiger en langer orgasme én voor extra verbinding met je partner tijdens sexy time.

Gebruik je spieren

Wanneer je écht diep ademhaalt, voel je dit in de spieren tussen je stuitje en schaambeen: je bekkenbodemspieren. Deze spieren trekken zich ritmisch samen tijdens een orgasme en zorgen dus voor dat fijne gevoel. Nog een reden om eens even goed op je ademhaling te letten! Extra tip: span je bekkenbodemspieren tijdens de seks aan, zodat je de penis van je partner beter voelt en je de wrijving vergroot.

Blijf rustig

De meeste mensen hebben de beste seks wanneer ze geen tot weinig stress ervaren. Pas dan kunnen ze écht intiem zijn met hun partner en is de seks weer leuk en spannend. Nou hebben we vaak niet bepaald een stressloos leven en is het nogal zonde dat onze sex drive hieronder lijdt. Volgens experts kan diep ademhalen ons helpen om op het moment suprême toch te ontspannen en meer in het moment te leven. Vluchtig ademhalen wordt door het lichaam gelinkt aan nervositeit, waardoor we ons lichaam automatisch aanspannen. Diep ademhalen linkt het lichaam juist aan rust, en dus aan het genieten van seks.

LEES OOK: Sexy: met deze tips maak je standje missionaris beter dan ooit

Adem ín je lichaam

Diep ademhalen (ja, nog een keertje) en je op je geslachtsdeel focussen tijdens de seks zorgt voor een extra intens gevoel. Wanneer je voelt dat je orgasme nadert, focus je dan op je ademhaling en adem diep in, helemaal tot in je vagina. Volgens experts weet je pas echt wat een orgasme is als je de focus op deze manier naar je lichaam verplaatst. Worth a try.

Adem door je neus

Ook ademhalen door je neus kan zorgen voor extra fun tussen de lakens. Door via je neus te ademen krijg je meer zuurstof binnen dan wanneer je door je mond ademt, waardoor je een soort van natuurlijk high wordt. Daarnaast zorgt het voor een andere balans in je romp en bekkenbodem. Wel een dingetje: dit is een tip die fijn is om mee te beginnen, aangezien het steeds moeilijker wordt naarmate jullie bezig zijn…

Oefenen!

Door vast in je eentje te oefenen met gefocust ademhalen, wordt het tijdens de seks straks een eitje. Adem voor je gaat slapen goed in door je neus en train je bekkenbodem door je spieren aan te spannen en weer los te laten. Op lange termijn zal elke aanraking heel veel beter voelen. Daar doen we ‘t voor. 😉

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Fatherly

Iedere zaterdag het beste van Famme in je mailbox

Een goed begin van je weekend met de mooiste verhalen van Famme

Onderwerpen