Tijdens de bevalling van Roos zat haar man steeds op zijn telefoon: ‘Echt geen respect’

Persoonlijk Laura Saija 24 jan 2024
Leestijd: 2 minuten

Tijdens de bevalling van Roos (32) zat haar man Aron (36) bijna de hele tijd op zijn telefoon. Tot haar grote frustratie was hij vooral bezig met de buitenwereld op de hoogte brengen van het proces. “Hij verveelde zich”, vertelt Roos.

“De bevalling duurde wat langer dan verwacht. Op donderdagavond ging ik naar het ziekenhuis en op vrijdagavond was onze dochter er nog niet. Ik snap dat Aron zich begon te vervelen, maar doordat hij steeds op zijn telefoon zat, kreeg ik het gevoel dat ik er alleen voor stond.

Telefoon

Toen ik donderdagavond in het ziekenhuis aankwam, ging alles nog goed. Aron begeleidde me, stelde aandachtig vragen aan het personeel en hielp mij onder de douche. De volgende ochtend begon hij de familie op de hoogte te houden van het proces, aangezien we al de hele nacht in het ziekenhuis waren en iedereen zich afvroeg hoe het ging.

Begrijpelijk, maar om nou vervolgens de hele dag te zitten appen en scrollen, dat kan ik niet begrijpen. Aron bleek moeite te hebben om zijn telefoon weg te leggen en in de loop van de dag zat hij continu op zijn telefoon.

Ongeïnteresseerd

En dat terwijl ik weeën weg zat te puffen. Het kwam heel ongeïnteresseerd over en het voelde totaal respectloos. Toen ik er wat van zei, kreeg ik een opmerking over dat de bevalling zo lang duurde en dat hij zich verveelde.

Toen ik er daarna nog een opmerking over maakte, werd de stemming tussen ons grimmig, omdat hij nog steeds vond dat hij aan het wachten was. Ik wilde dat hij mij bezig hield, in plaats van de mensen op Whatsapp.

Foto’s

Omdat ik geen zin had in ruzie tijdens de bevalling, liet ik hem en richtte ik mij op de bevalling van onze dochter. Toen de bevalling echt begon, had hij nog steeds zijn telefoon in zijn hand, nu om foto’s te maken.

Gelukkig verliep de bevalling uiteindelijk voorspoedig. De volgende dag kwam ik er helaas achter dat Aron ook nog foto’s had doorgestuurd van toen ik zuchtend en steunend op een bevalbal zat in de ziekenhuiskamer.

Verbod op mobieltjes

Ik was woest, hoe kun je nou een foto in de Whatsapp-groep gooien van zo’n kwetsbaar moment? En dan ook nog zonder het mij te vertellen! Als ik nog een keer mag bevallen, dan komt er een verbod op mobieltjes in de bevalkamer. Dit wil ik nooit meer meemaken.”

Bevalling gemist: ‘Ik was niet te bereiken omdat mijn telefoon kapot was gevallen’

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Iedere zaterdag het beste van Famme in je mailbox

Een goed begin van je weekend met de mooiste verhalen van Famme

Onderwerpen