Vera Guldemeester
Vera Guldemeester Persoonlijk 11 dec 2023
Leestijd: 4 minuten

Bevalling gemist: ‘Ik was niet te bereiken omdat mijn telefoon kapot was gevallen’

In de rubriek Bevalling gemist laten we mannen aan het woord die de geboorte van hun kind hebben gemist. Of dat nu komt doordat ze moesten werken of omdat ze te druk aan het feesten waren, in deze rubriek lees je het allemaal.

Zo heeft Floris de geboorte van zijn zoon gemist, omdat hij niet te bereiken was doordat zijn telefoon kapot was gevallen. “Pas toen ik mijn telefoon in de telefoonwinkel aanzette, zag ik dat ik heel veel berichten had”, vertelt hij aan Famme.

Bevalling gemist: Floris

“Irene en ik waren dolblij toen we na een relatie van drie jaar voor het eerst ouders zouden worden. Toen ik jong was wist ik al dat ik meerdere kinderen wilde. Ik was dan ook blij dat Irene daar precies hetzelfde over dacht. Na het stoppen met de pil, duurde het nog een halfjaar voordat haar ongesteldheid weer op gang kwam, maar daarna ging het gelukkig snel.

Veel zwangerschapskwalen

Aan het eind van haar zwangerschap had Irene veel last van zwangerschapskwalen. Ze was veel misselijk, had last van brandend maagzuur en ook had ze last van haar bekken. Lopen en zitten deed veel pijn. Ze bracht vanaf week 34 haar dagen voornamelijk liggend door. Ik wilde er voor haar zijn, maar er moest wel gewerkt worden. Na mijn werk ging ik altijd snel naar huis, om te koken en het huishouden te doen.

Kapotte telefoon

Op het moment dat Irene 37 weken zwanger was, liet ik mijn telefoon kapot vallen. Ik nam op mijn werk de trap van de zesde naar de zevende verdieping en had mijn telefoon in mijn hand. Ik verloor mijn evenwicht en wilde de railing vastpakken om een eventuele val te voorkomen. Op dat moment viel mijn telefoon precies in het trapgat, waardoor mijn telefoon zeven verdiepingen naar beneden viel. Ik wist direct dat het, zelfs met het stevige hoesje dat eromheen zat, einde oefening was voor mijn telefoon. Ik pakte hem op en zag dat hij het inderdaad niet meer deed.

Meeting op werk

Mijn volgende meeting zou vijf minuten laten beginnen, dus ik rende met mijn kapotte telefoon naar boven en ging op zoek naar de vergaderzaal. Een nieuwe telefoon zou later wel komen. Twee uur daarna, toen de meeting was afgelopen, besloot ik naar een telefoonwinkel te rijden, om een nieuwe telefoon aan te schaffen. Er stond een lange rij, maar gelukkig vond mijn werkgever het goed als ik iets langer weg zou blijven. Hij snapte gelukkig dat ik een telefoon nodig had.

Tientallen berichten

Na ruim een uur wachten was ik eindelijk aan de beurt. De telefoon van mijn eerste keuze hadden ze niet meer, dus besloot ik een andere telefoon te kopen. Ik vond het niets om zonder telefoon op zak rond te lopen, zeker nu mijn vriendin hoogzwanger was. Na het afrekenen hielp de medewerker mij om de telefoon te installeren, want dat vond ik altijd maar een gedoe. Na het installeren van mijn nieuwe telefoon, zag ik direct dat ik tientallen berichten en gemiste oproepen had. Ik raakte in paniek.

Bevalling was al bezig

Eenmaal buiten belde ik Irene op, maar zij nam niet op. Het was mijn schoonmoeder die de telefoon opnam. Ze was geïrriteerd en vroeg waarom ik niet eerder op kon nemen. Irene was aan het bevallen en het zou niet lang meer duren. Ze had namelijk al negen centimeter ontsluiting. Ik wilde alles uitleggen, maar ik had geen tijd te verliezen. Ik besloot in de auto te springen en direct naar huis te rijden.

Net te laat

Op weg naar huis kon ik alleen maar aan Irene en aan mijn zoon denken. Ik hoopte zo dat ik op tijd zou zijn. Helaas kreeg ik toen ik op vijf minuten afstand was een berichtje van mijn schoonmoeder dat hij geboren was. Ik kon mezelf wel voor mijn kop slaan. Eenmaal thuis had ik heel wat uit te leggen, maar gelukkig had Irene het hartstikke goed gedaan. Wat was ik trots op haar en op onze zoon. Een dag daarna heb ik een extra telefoon gekocht, die heb ik altijd bij me. Ik wil namelijk nooit meer niet bereikbaar zijn.”

Bevalling gemist: ‘Mijn vriendin wilde mij niet bij de bevalling hebben’ 

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Iedere zaterdag het beste van Famme in je mailbox

Een goed begin van je weekend met de mooiste verhalen van Famme