Bevalling gemist: ‘Mijn vriendin wilde mij niet bij de bevalling hebben’ 

Persoonlijk Vera Guldemeester 23 sep 2023
Leestijd: 4 minuten

In de rubriek Bevalling gemist laten we mannen aan het woord die de geboorte van hun kind hebben gemist. Of dat nu komt doordat ze moesten werken of omdat ze te druk aan het feesten waren, in deze rubriek lees je het allemaal.

Zo heeft Marlon de geboorte van zijn dochter gemist, omdat zijn vriendin hem er niet bij wilde hebben. “Het doet me nog steeds veel pijn”, vertelt hij aan Famme.

“Mijn vriendin Ruby en ik hebben nu al vier jaar een relatie. De laatste twee jaar veranderde onze stabiele relatie in een aan/uit relatie. Dit is mijn eigen schuld geweest, want ik had contact met een andere vrouw. Ruby kwam er achter en maakte het uit. Gelukkig heb ik haar vertrouwen weer kunnen terugwinnen en kwamen we terug bij elkaar.

Onverwachte zwangerschap

Ruim een jaar geleden voelde Ruby zich opeens niet lekker. Ze was vaak misselijk. Ik grapte dat ze misschien wel zwanger was. Ruby zei direct dat dat niet kon, want ze gebruikte de pil. Toch bleek ze zwanger te zijn. We waren in shock en vonden onszelf met 24 jaar nog veel te jong voor kinderen. Na veel gesprekken, besloten we er toch voor te gaan. Het laten weghalen konden en wilden we ook niet.

Erg moe

Ruby was de gehele zwangerschap erg moe. Ze werkte nog maar twee dagen en de rest van de dagen lag ze voornamelijk op bed. Ik maakte naast mijn fulltime baan het hele huis schoon, haalde de boodschappen en kookte. Ook maakte ik de kamer voor onze dochter klaar. Ik was kapot en de baby was er nog niet eens.

Sporten om energie te krijgen

Om energie te krijgen besloot ik samen met mijn neef te gaan sporten bij een sportschool om de hoek. Ruby lag toch elke avond om 20.00 uur te slapen, dus dan kon ik mooi gaan sporten. Na een paar weken sporten zag ik dat een oud-klasgenootje, mijn vroegere verkering uit de derde klas, daar ook sportte. We raakten aan de praat en wisselden, in mijn ogen totaal onschuldig, nummers uit.

Geen vertrouwen

In die weken daarna haalden we via berichtjes wat herinneringen op en ook spraken we af en toe af om samen te gaan sporten. Puur vriendschappelijk. Zij had een vriend en ik een hoogzwangere vriendin. Helaas vertrouwde Ruby mij niet helemaal, want op een ochtend, terwijl ik lag te slapen, scrolde ze door mijn berichten op WhatsApp en kwam de chat met mijn oud-klasgenoot tegen. Ze maakte mij wakker en was woest. Ze gooide mijn kleding in een koffer en zei dat ik maar naar mijn oud-klasgenootje moest gaan.

Twee moeilijke weken

De twee weken daarna waren erg moeilijk. Ik had niets verkeerd gedaan, maar vertel dat maar aan een vrouw die 37 weken zwanger is. Ik mocht mijn eigen huis niet meer in en mijn vriendin wilde me niet meer zien. Via een berichtje van haar moeder kwam ik er twee weken later achter dat ze naar het ziekenhuis was gegaan om te bevallen. Ik besloot er ook naartoe te gaan.

Niet bij de bevalling aanwezig

Eenmaal daar kreeg ik van mijn vriendin te horen dat ze mij niet bij de bevalling wilde hebben. We zouden na de geboorte van ons kind wel praten over de situatie, zei ze. Nu wilde ze zich focussen op de bevalling. Ik kon niet anders dan het accepteren en bleef in de wachtkamer wachten. Na drie uur kwam mijn schoonmoeder vertellen dat ik vader was geworden. Ze liet ook weten dat ik na een uur langs kon komen. Ik ging snel naar de winkel van het ziekenhuis en kocht bloemen en een grote knuffelbeer.

Liefde op het eerste gezicht

Nadat mijn vriendin was gehecht en was bijgekomen van de bevalling, mocht ik eindelijk mijn dochter bewonderen. Het was liefde op het eerste gezicht. Het moment dat ik mijn dochter in mijn armen vasthield, zal ik nooit meer vergeten. In de dagen daarna hebben mijn vriendin en ik alles uitgepraat en vertelde ik haar meerdere keren dat ik haar nooit meer zou teleurstellen. Ze vertelde mij dat ze mij nog één kans wilde geven. Gelukkig. Die kans heb ik natuurlijk met beide handen aangepakt.”

Bevalling gemist: ‘Mijn vriendin beviel te vroeg, op de dag van mijn vrijgezellenfeest’ 

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Iedere zaterdag het beste van Famme in je mailbox

Een goed begin van je weekend met de mooiste verhalen van Famme

Onderwerpen