Babet (32): ‘Na de breuk met mijn ex heeft mijn beste vriend de vaderrol op zich genomen’

Persoonlijk Vera Guldemeester 24 sep 2023
Leestijd: 3 minuten

Babet bleek onverwachts zwanger te zijn van haar ex. Hij wilde er helaas niets mee te maken hebben. Gelukkig ontpopte haar beste vriend als haar redder in nood. “Mijn peuterzoon ziet hem als zijn vader en noemt hem zelfs papa”, vertelt ze aan Famme.

“Vijf jaar lang was ik met mijn ex samen. Ik had het gevoel dat we samen de wereld aankonden. We maakten verre en lange reizen, gingen naar festivals en deden andere leuke dingen. Ook konden we goed praten. Het was mijn prins op het witte paard. Het was dan ook jammer dat hij toch anders in de relatie bleek te staan.

Einde van de relatie

Hij maakte het van de één op andere dag uit. Een reden gaf hij niet, maar al snel hoorde ik via via dat hij een oogje had op een andere vrouw. Het was heel pijnlijk, maar ik probeerde sterk te blijven. Door al het verdriet had ik niet door dat ik al een tijdje niet ongesteld was geweest. Pas toen ik een aantal dagen last had van ochtendmisselijkheid en pijnlijke borsten, wist ik dat er iets niet klopte.

Positieve zwangerschapstest

Ik deed een zwangerschapstest die positief uitpakte. Ik belde mijn beste vriend Ronald, want ik wist niet wat ik moest doen. Anderhalve week later kwam ik er tijdens een echo achter dat ik al elf weken zwanger was. Ik besloot mijn ex in te lichten, maar hij zei direct dat hij niets met mij of met de baby te maken wilde hebben. Als ik het zou houden, zou ik het dus helemaal zelf moeten doen. Ik wist dat ik het kon.

Hij stelde mij gerust

Op het moment dat ik de baby besloot te houden, was mijn beste vriend er nog meer voor mij dan normaal. Ronald ging mee naar elke echo en elke afspraak bij de verloskundige. Hij grapte altijd dat het ook een beetje zijn kind zou worden en wat was ik daar blij mee. Het stelde mij gerust dat ik het toch niet helemaal alleen hoefde te doen. Hij was ook degene die mijn hand vast hield tijdens de bevalling en Lucas geboren zag worden.

Vaderrol op zich nemen

Vanaf de eerste dag nam Ronald de vaderrol op zich. Hij kwam na zijn werk altijd naar ons toe en ook was hij er vaak in het weekend. Ik vond het in het begin allemaal maar pittig, maar Ronald sleepte me er echt doorheen. Wanneer Lucas weer eens onrustig was, pakte hij de kinderwagen en ging een stuk met hem wandelen. Op die manier kon ik even mijn rust pakken.

Twee jaar verder

Inmiddels is Lucas twee jaar en is hij dol op Ronald. Mijn peuterzoon ziet hem als zijn vader en noemt hem zelfs soms papa. Dit is niet zo gek, want Ronald heeft de afgelopen twee jaar echt de vaderrol op zich genomen. Doordat hij zo dichtbij woont, zien we hem meerdere keren in de week en ook in het weekend doen we altijd wel een dag iets samen. Hij staat altijd voor Lucas en voor mij klaar en daar ben ik hem enorm dankbaar voor.”

Carla (34): ‘De sinterklaascadeaus zijn de oorzaak van mijn scheiding’

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Iedere zaterdag het beste van Famme in je mailbox

Een goed begin van je weekend met de mooiste verhalen van Famme