Baby op komst? Deze verzekeringen kun je aanpassen of worden gewijzigd

Zwanger Wilma Groothuis 24 sep 2023
Leestijd: 3 minuten

Als je in verwachting bent, heb je een hoop aan je hoofd. Je moet van alles regelen voor de baby en het huis, grote kans dat een verzekering aanpassen niet als eerste in je opkomt. Toch is het verstandig om hier eens goed naar te kijken, want het kan zeker belangrijk zijn.

Wij zullen je vertellen welke verzekeringen verstandig zijn om te wijzigen.

Veel veranderingen

We begrijpen dat als je zwanger bent, je allerlei praktische zaken wilt regelen, zoals het inrichten van de babykamer. De komst van een baby brengt nou eenmaal veel veranderingen met zich mee, maar daarnaast is het ook belangrijk om verzekeringen aan te passen. Sommige verzekeringen kun je namelijk alleen aan het einde van het jaar wijzigen.

Wanneer krijgt je kind een zorgverzekering? Wat als je baby iets stukmaakt van een ander? En is de kinderwagen verzekerd? Misschien zijn dit vragen waar jij nog niet over hebt nagedacht of die nu langzamerhand in je hoofd ontstaan. Om aanstaande ouders hierbij te helpen, stelde Pricewise een overzicht op van de verzekeringen die moeten worden aangepast bij de komst van een baby.

Verzekeringen aanpassen

Als je zwanger bent, neem dan de volgende verzekeringen eens onder de loep.

1. Zorgverzekering

Zodra een kind is ingeschreven bij de gemeente en een Burgerservicenummer heeft, kan het aangemeld worden voor een zorgverzekering. Een kind moet binnen vier maanden aangemeld worden bij de zorgverzekeraar van een van de ouders. Wordt het kind niet binnen vier maanden aangemeld? Dan moeten de eventueel gemaakte zorgkosten voor het kind zelf betaald worden. Er hoeft geen premie betaald te worden voor de zorgverzekering van het kind.

2. Inboedelverzekering

Met een baby in huis zullen er waarschijnlijk meer waardevolle spullen aanwezig zijn, zoals een kinderwagen, babykameraccessoires en speelgoed. Controleer of de inboedelverzekering voldoende dekking biedt voor deze waardevolle bezittingen. Als het nodig is kun je de dekking verhogen of een aparte kostbaarhedenverzekering afsluiten.

3. Aansprakelijkheidsverzekering

Met de komst van een baby is het belangrijk om de aansprakelijkheidsverzekering aan te passen. Een baby kan namelijk per ongeluk schade veroorzaken bij anderen. Zorg ervoor dat jouw aansprakelijkheidsverzekering voldoende dekking biedt voor eventuele schadeclaims. Mocht je nog geen aansprakelijkheidsverzekering hebben, dan is het zeker aan te raden om er een af te sluiten. De kosten hiervan zijn laag.

4. Overlijdensrisicoverzekering

Hoewel het misschien een minder prettig onderwerp is om over na te denken, is het belangrijk om na te denken over het afsluiten van een overlijdensrisicoverzekering. Deze verzekering zorgt ervoor dat je gezin financieel beschermd is als je komt te overlijden. Met een baby in het gezin wil je er zeker van zijn dat je partner en kind(eren) goed verzorgd achterblijven.

5. Schadeverzekering inzittenden voor auto

Als je een auto hebt en je de baby regelmatig meeneemt, is het belangrijk om je autoverzekering inzittenden aan te passen. Deze verzekering dekt namelijk de schade die jij of jouw baby oplopen bij een ongeval met de auto. Zorg ervoor dat deze verzekering voldoende dekking biedt voor jezelf, je partner en je baby.

Kraamzorg regelen? Hou deze checklist erbij

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Iedere zaterdag het beste van Famme in je mailbox

Een goed begin van je weekend met de mooiste verhalen van Famme