Babykamer inrichten? Vergeet deze 8 dingen niet

Baby Wilma Groothuis 11 jul 2023
Leestijd: 3 minuten

Ben je momenteel in verwachting? Dan ben je misschien al druk bezig met de babykamer. Of nog niet en staat dat nog op je to-do lijstje. Wij helpen je in ieder geval graag een handje, zodat je niks belangrijks vergeet.

Als de baby er eenmaal is, sta je er namelijk echt niet meer op te wachten om de babykamer af te maken.

De babykamer inrichten

De babykamer inrichten: de één doet dit het liefste al zodra ze weet dat ze zwanger is, de ander stelt dit het liefst zo lang mogelijk uit. Allebei prima natuurlijk, maar het is wel zo handig dat de babykamer af is als de kleine er straks is. Dan heb je namelijk wel betere dingen te doen dan de kamer inrichten en afmaken.

Hoewel een baby natuurlijk niks merkt van zijn of haar eigen kamer, vinden veel ouders het leuk om er toch een mooi en gezellig plekje van te maken. Misschien is het lastig om te bedenken wat je nou echt nodig hebt in een babykamer. Er zijn natuurlijk een paar dingen die best belangrijk zijn in de babykamer, maar andere spullen zijn natuurlijk meer als versiering.

Spullen voor de babykamer

Moet jij je babykamer nog inrichten? Vergeet de volgende acht dingen niet.

1. Ledikantje

Het eerste waar je aan denkt bij een babykamer is vaak een ledikantje. Een goede nachtrust voor je kind is enorm belangrijk. Dat geldt ook voor jou natuurlijk, want een goede nachtrust voor je baby betekent een goede nachtrust voor jou. Met dit ledikantje van Prénatal zit je sowieso goed.

ledikantje

2. Bed decoratie

Hoe klein je baby dan ook is, een speeltje om hem of haar te vermaken is altijd een goed idee. Je kunt leuke decoratie aan de muur hangen of boven het bedje en je baby is uren zoet door er alleen al naar te kijken.

bed decoratie

3. Commode

Een commode is ook superhandig om in de babykamer te hebben. Je hebt enorm veel commodes die ook als opbergkastje dienen. Zet er een luieremmer naast en met deze commode van Cabino Commode zit je helemaal goed.

commode

4. Kledingkast

Ook al is je baby straks nog zo klein, je zult vast en zeker een kledingkast nodig hebben voor zijn of haar kleren. Juist omdat ze zo snel groeien en ze voor je het weet weer een maat groter nodig hebben, is een kledingkast echt nodig. Ook andere spullen kun je hierin kwijt.

kledingkast

5. Nachtlampje

Zeker aan het begin moet je ’s nachts nog vaak uit bed om je baby te voeden. Je kan er natuurlijk voor kiezen in die tijd het ledikantje in jullie kamer te zetten, maar als je baby op zijn of haar eigen kamer slaapt, is een nachtlampje wel zo prettig. Zo kun je altijd even bij je kind kijken.

nachtlampje

6. Aankleedkussen

Je kunt wel een mooie commode kopen die enorm handig is met al die kastjes en lades, maar het belangrijkste is dat je je baby daarop kan verschonen. Dat kan als je een fijn aankleedkussen erop legt, zoals deze schattige van Little Moon.

aankleedkussen

7. Babyfoon

Om je baby beneden of in je slaapkamer in de gate te houden met een babyfoon, heb je er natuurlijk ook één nodig op de babykamer. Je hebt babyfoons in alle soorten en maten, dus het ligt er natuurlijk aan welke jij geschikt vindt. Deze van Luvion geven wij als tip.

babyfoon

8. Lekker zittende stoel

Als jij als ouder regelmatig je tijd op de babykamer gaat spenderen, is het handig om een fijne en lekker zittende stoel daar neer te zetten. Dat is prettig voor het voeden of als je gewoon lekker rustig naar je kind wil kijken. Deze van Petite Amélie vinden wij heel mooi.

stoel

Met deze kleuren creëer je rust in je babykamer

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Iedere zaterdag het beste van Famme in je mailbox

Een goed begin van je weekend met de mooiste verhalen van Famme