Met deze kleuren creëer je rust in je babykamer

Baby Elke Cremers 22 okt 2022
Leestijd: 2 minuten

De grote wens van iedere ouder? Dat je kersverse baby goed doorslaapt (zodat jij zelf ook nog enigszins je rust kunt pakken). Een goede nachtrust voor je baby begint bij… het interieur!

Jazeker; je interieurkeuzes hebben wel degelijk invloed op de gemoedstoestand van je kind (en trouwens ook op die van jou). Een rustige slaapkamer staat gelijk aan meer kans op ontspanning en dus een betere nachtrust. En een betere nachtrust betekent: kind blijer, ouders blijer.

Babykamer kleuren

Hoe zorg je ervoor dat je babykamer rust uitstraalt? Een grote factor hierin is kleur. Verschillende kleuren hebben bepaalde effecten op onze hersens en kunnen alle verschil van de wereld maken als het gaat om ontspanning. En eh, het oog wil oog wat. Als je je babykamer stijlvol wil inrichten én rust wil creëren, is er een aantal kleuren die je kunt combineren.

Rustgevende kleuren

Gelukkig voor ons zijn er vrij veel kleuren die kalmte en rust uitstralen. Je moet maar net weten welke je moet hebben. Wil je één of meer muren schilderen in je babykamer? Dan kun je het beste voor een van de volgende kleuren gaan.

1. Off-white

Wellicht een obvious optie, maar deze mag zeker niet over het hoofd gezien worden. Met wit zit je altijd goed, omdat je eindeloos kunt combineren met accessoires, meubels en gordijnen.

2. Lichtblauw

Blauw wordt doorgaans gezien als een van de meest rustgevende kleuren. Best logisch, als je bedenkt dat we blauw associëren met de lucht en de zee. Of je nu een zoon of dochter hebt: lichtblauw is altijd een goede kleur voor je babykamer.

3. Beige

Natuurlijke tinten stralen rust uit. Als je je muur liever niet beige verft, kun je bijvoorbeeld ook gaan voor beige gordijnen. Extra tip: verduisterende gordijnen kunnen een wereld van verschil betekenen voor de nachtrust van je baby. Op Veneta.com kun je terecht voor alle soorten gordijnen op maat. Ga bijvoorbeeld voor verduisterende plissé gordijnen in de kleur beige.

4. Perzik

Als je voor een vrolijke kleur wil gaan, is perzik altijd een optie. Let op: als je voor rust gaat, werkt deze kleur beter in combinatie met andere kleuren. Van een knaloranje kamer wordt niemand rustig, toch? Combineer perzik bijvoorbeeld goed met wit en beige.

5. Lichtgroen

Lichtgroen is tijdloos en goed te combineren met een aantal andere rustgevende kleuren. Wat dacht je van lichtgroen, mauve en wit? Of lichtgroen, beige en wit? Je kunt ook makkelijk groen toevoegen aan de kamer door een mooi plantje neer te zetten.

Naast het gebruik van kleur, is het belangrijk om op gordijnen te letten. Een absolute must voor een rustige babykamer is raambekleding waardoor de kamer ’s nachts goed donker wordt. Check hier de meest stijlvolle verduisterende raambekleding voor je babykamer (en alle andere kamers).

In samenwerking met Veneta.com

Iedere zaterdag het beste van Famme in je mailbox

Een goed begin van je weekend met de mooiste verhalen van Famme

Onderwerpen