Sporten om samen met je peuter of kleuter te doen 

Gezondheid Vera Guldemeester 21 okt 2022
Leestijd: 3 minuten

Hou je van sporten, maar vind je het moeilijk om er tijd voor te vinden nu je kinderen hebt? Waarom betrek je ze er niet gewoon bij? Het is leuk om samen met je peuter of kleuter te sporten. Hieronder geven we een paar ideeën, die zeker bij jullie allebei in de smaak zullen vallen.

Sporten is niet alleen goed voor jou, maar ook voor je kind. Wanneer je sport maakt je lichaam gelukshormonen aan, waardoor je je na het sporten fijner voelt. Daarnaast is sporten goed voor je lichaam. Je komt strakker in je vel te zitten, waardoor je meer zelfvertrouwen krijgt. Verder is het goed voor je conditie en je immuunsysteem en heeft dus een positief effect op de gezondheid van jou en je kleine. Al met al heeft het sporten samen met je peuter of kleuter dus veel voordelen.

Leuke sporten om samen met je peuter of kleuter te doen

Met elkaar sporten maakt bewegen en het opbouwen van een goede conditie nog leuker. Zeker als je kiest uit de volgende vijf sporten.

Dansen

Wie is er nu niet dol op dansen? Zeker kleine kinderen vinden het geweldig om te dansen op muziek. Het is niet alleen goed voor je conditie, ook tovert het dansen een grote glimlach op jullie gezicht. Je hebt verschillende soorten dansstijlen die het goed zullen doen bij je kind. Denk aan dansen op kindermuziek of bijvoorbeeld latin.

Yoga

Niet alleen is yoga ontspannend voor jou, maar ook voor je kind. Je hebt tegenwoordig veel yogastudio’s die lessen voor ouder en kind organiseren. Mocht dit niet in je buurt aangeboden worden, dan kunnen jullie het samen thuis doen. Doe een yogahouding voor en vraag aan je peuter of kleuter het na te doen. Ook kunnen jullie bepaalde houdingen samen doen. Dit samenwerken zorgt voor een extra goede band tussen jullie.

Steppen

Wanneer je op zoek bent naar een sport die je buiten met je kind kunt doen, dan is steppen een goed idee. De meeste kinderen kunnen vanaf een jaar of twee al goed steppen. Het is leuk om als moeder of vader mee te doen op een eigen step. Zoek een rustige en vlakke plek uit waar het veilig genoeg is en maak samen een tochtje. Wedden dat het in de smaak valt?

Zwemmen

Als je kind als baby al dol was op babyzwemmen, dan is het leuk om met zwemmen door te gaan. Ga samen met je kind naar peuterzwemmen of ga naar het zwembad wanneer jullie vrij kunnen zwemmen. Doe wat zwembewegingen voor en laat je kind ze nadoen. En natuurlijk ga je ook samen een paar keer van de glijbaan om jullie leuke ochtend of middag af te sluiten.

Apenkooien

Wie kent apenkooien niet van vroeger? Iedereen kent dit spel als een soort tikkertje waarbij je de grond niet mag raken. Het is de ideale combinatie van sport en spel. In steeds meer gymzalen wordt in het weekend of op woensdagmiddag het spel apenkooien georganiseerd. Je peuter of kleuter zal het geweldig vinden om dit samen met jou te doen.

5 dingen die niemand je vertelt over een kleuter opvoeden

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Iedere zaterdag het beste van Famme in je mailbox

Een goed begin van je weekend met de mooiste verhalen van Famme