Hendrik (49): ‘Deze gekke actie heeft mijn huwelijk gered’

Persoonlijk Valéry de Voijs 21 okt 2022
Leestijd: 3 minuten

Iedere relatie kent z’n ups and downs. Zo heeft ook het huwelijk van Hendrik (49) een behoorlijke dip gehad. In deze tijd heeft hij een behoorlijke ‘fout’ gemaakt. Alhoewel… die ‘fout’ was wellicht de redding van zijn relatie.

“Zij was mijn eerste vriendinnetje. Vanaf het moment dat ik haar in de brugklas het schoolplein op zag lopen was ik verliefd. Zij moest niets van mij hebben, en dat vond ik juist interessant. Ik heb jaren achter haar aangelopen. Mijn vrienden noemden me een trieste loser, en zelfs haar moeder zei dat ik het moest opgeven wanneer ik weer naar haar huistelefoon belde.

Ik was een trieste loser

Maar deze trieste loser gaf niet op. Ik bleef het proberen. Et voilà: op het gala was het raak. Zij was verdrietig, omdat een of andere jongen niet met haar wilde dansen, en ik zag mijn kans schoon. Daar, in het hoekje van de aula, hebben wij onze eerste zoen gehad. De rest is history.

Tien jaar later waren we getrouwd en hadden we twee kinderen. We hebben alles waar we vroeger over fantaseerden. We wonen in een mooi huis en hebben allebei de baan die we voor ogen hadden. Zij in het ziekenhuis; ik in de luchtvaart. Maar juist wanneer alles perfect was, begon de verveling toe te slaan.

Ik had heel lang duidelijke doelen gehad. De liefde van mijn leven. Mijn baan. Een dikke spaarrekening. Maar toen ik het allemaal voor elkaar had, leek ik eenzaam en leeg. Waar moest ik nu nog voor knokken? Voor een bootje? Een vakantiehuis? Ik begon me te vervelen.

Door mijn werk als piloot, ben ik vaak lang weg. We vliegen naar geweldige bestemmingen met leuk cabinepersoneel. Tijdens een vlucht naar zo’n bounty island kreeg ik een klik met een stewardess. Op dat eiland is niets gebeurd, maar bij thuiskomst hielden we contact. We vroegen dezelfde vluchten aan zodat we weer samen konden vliegen. Dan zaten we weer een week in de Caribbean. Voor mij was die verleiding te groot, en we kregen een affaire.

Ik dacht dat ik haar kwijt zou zijn

Dat heeft zo’n zeven maanden geduurd. Mijn vrouw kreeg een vermoeden en confronteerde me. Met veel pijn in mijn hart heb ik het toegegeven. Ik dacht dat ik haar kwijt zou zijn. Maar het tegenovergestelde was waar. Mijn vrouw was vergevingsgezind en stelde voor om een open relatie te proberen. Dat leek mij wel wat.

Als snel werd ik gek van jaloezie. Mijn vrouw nam vaak haar telefoon niet op, en bleef weleens de hele nacht weg. Ik draaide helemaal door. Bij de gedachte dat een andere man van haar genoot, werd ik misselijk. Opeens kreeg ik spijt. Dit wilde ik niet. Na veel gesprekken hebben we toen besloten weer monogaam te zijn.

Ik ben nog nooit zo opgelucht geweest als die dag. Mijn zorgen en slapeloze nachten verdwenen en onze focus lag weer bij elkaar. Jaren later heeft mijn vrouw toegegeven dat ze nooit met een andere man is geweest. Ze wist dat ik gek zou worden en wilde mij laten voelen wat zij zelf had ervaren. Ze ging dan gewoon naar een vriendin en zette haar telefoon uit, om mij in de waan te laten dat ze met iemand anders was. Ik kan het haar natuurlijk niet kwalijk nemen en moet er wel om lachen. Achteraf ben ik blij hoe het gelopen is; ik ben nooit meer vreemdgegaan en geniet oprecht weer elke dag van die slimme vrouw van me.”

Carla (34): ‘De sinterklaascadeaus zijn de oorzaak van mijn scheiding’

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Iedere zaterdag het beste van Famme in je mailbox

Een goed begin van je weekend met de mooiste verhalen van Famme