Carla (34): ‘De sinterklaascadeaus zijn de oorzaak van mijn scheiding’

Persoonlijk Valéry de Voijs 14 okt 2022
Leestijd: 3 minuten

Dat Sinterklaas voor lachende gezichtjes zorgt is geen verrassing, maar toch kan deze goedheiligman ook verantwoordelijk zijn voor minder leuke tijden. Zo ligt Carla (34) zelfs in scheiding door de sinterklaascadeaus.

“Als je me tien jaar geleden verteld had dat ik in scheiding zou liggen door een kinderfeest had ik je vierkant uitgelachen, maar toen geloofde ik nog dat enkel romantiek en liefde een huwelijk wel konden redden. Tegenwoordig weet ik beter.

Een groot gezin is leuk, maar duur

Samen met mijn partner heb ik een groot gezin. Hij heeft twee kinderen uit een eerder huwelijk en samen hebben wij vier kinderen mogen krijgen. Twee jongens van vier en zes jaar, een meisje van 2 jaar en onze laatste dreumes is 6 maanden. Een groot gezin is leuk, maar het is ook ontzettend duur.

Nu ben ik handig op Marktplaats en scoor regelmatig nuttige tweedehands aankopen, maar mijn partner is een heel ander verhaal. Mijn man is nooit goed met financiën geweest. Nu heeft hij altijd een goed salaris gehad en was het ook niet zo’n ramp als hij de kinderen wilde verwennen. Maar vaak denkt hij niet goed na voor hij geld uitgeeft. Een paar jaar geleden kwam hij met een puppy thuis. ‘Is leuk voor ze!’, en onze zonen renden hotel de botel op het diertje af. Dan wil ik ook niet de boeman zijn en de puppy verbieden, maar je kunt raden wie tegenwoordig twee keer per dag door de regen de hond loopt uit te laten.

December is een dure maand voor ons

Dat roekeloze gedrag was voorheen niet zo’n probleem, maar twee jaar geleden is mijn man ontslagen. Inmiddels heeft hij nieuw werk gevonden waar hij heel gelukkig van wordt, maar het salaris is beduidend minder. Daarbij is december altijd een dure maand voor ons. Naast Sinterklaas, kerst en nieuwjaar vieren we namelijk ook de verjaardag van drie kinderen.

Ieder jaar is het hetzelfde liedje. Al vanaf de zomermaanden komt mijn man met ingepakte dozen thuis. De hele zolder staat dan vol met absurde cadeaus. Van fietsen tot klimrekken, dure merkkleding, laptops; je kunt het zo gek niet bedenken of de man slaat het in. Ieder jaar hangt er dan een gigantische spanning tussen ons en check ik dagelijks de spaarrekening of hij daar iets vanaf heeft gehaald.

Dit jaar was de maat vol. Ik heb een deel van de spaarrekening gehaald om te voorkomen dat mijn man er cadeaus van ging kopen. Als ik niet uitkijk plundert hij de hele rekening. Dat werd mij niet in dank afgenomen. Hij vindt op zijn beurt dat ik te serieus in het leven sta, en mijn kinderen te weinig gun. Het lijkt erop dat we niet tot een middenweg kunnen komen en hoewel ik enorm veel van hem hou heb ik geen zin meer om in zo’n onvolwassen huwelijk te zitten. Afgelopen zomer hebben we dan ook besloten om uit elkaar te gaan.

Dit jaar zullen we nog samen Sinterklaas vieren en zal ik toekijken hoe hij de populaire vader gaat uithangen met zijn extreem dure cadeaus. Ik vind het jammer, maar ik krijg hem maar niet aan zijn verstand gebracht dat hij zijn financiën onder controle moet krijgen. Dan houdt het op.”

Ariela: ‘Waarom ik nooit heb gelogen over dat Sinterklaas bestaat’

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Iedere zaterdag het beste van Famme in je mailbox

Een goed begin van je weekend met de mooiste verhalen van Famme