Vera Guldemeester
Vera Guldemeester Ouderschap 10 okt 2022
Leestijd: 2 minuten

Waarom een papa- of mamadag zo goed is voor de band met je kind

Vroeger hoorde je er maar weinig over, maar de afgelopen jaren is het steeds populairder geworden om een papa- of mamadag met je kind te hebben. Wist je dat zo’n dag met je kleine op meerdere vlakken ontzettend goed is? Hieronder geven we je drie redenen waarom iedere ouder af en toe zo’n dag samen met zijn of haar kind zou moeten hebben.

Af en toe wat een-op-een tijd zal de band tussen jullie nóg sterker maken.

Een break uit het drukke leven

Tegenwoordig is iedereen drukker dan druk. Werken, sporten, koken, uitjes met familie en vrienden en nog veel meer. Het is soms goed om de boel de boel te laten en een dag alleen met je kind in te plannen. Zonder vader of zonder moeder, alleen jullie samen.

Waarom is een papa- of mamadag zo goed?

Hieronder hebben we drie redenen voor je klaarstaan waarom een dag samen je kind zo goed is voor jullie allebei.

1. Je leert je kind nog beter kennen

Als ouder ken je je kind goed, maar door de drukte in het dagelijks leven maken we niet vaak écht tijd voor elkaar. Tijdens een dagje samen leer je je kind nog beter kennen en je zal zien dat je hele andere dingen bij je kind ontdekt. Je ontdekt nieuwe interesses en waar hij of zij goed in is. Je zal dan ook zien dat je dingen ontdekt waarvan je nog niet wist dat je kind het kon.

2. Geef jullie band een boost

Een papa- of mamadag zal jullie band een boost geven. Je kind krijgt tijdens zo’n dag de volle aandacht van jou en dit zal zeker als fijn worden ervaren. Extra aandacht zorgt ervoor dat een kind een goed zelfbeeld en zelfvertrouwen krijgt. Je zal dan ook zien dat je kind tijdens zo’n dag in een goede bui is en volop geniet van de aandacht.

3. Meer vertrouwen in jou

Wanneer jullie er geregeld samen op uitgaan zal je zien dat je kind nog meer vertrouwen in jou krijgt. Thuis zou hij of zij misschien eerder naar de andere ouder gaan als het pijn heeft of ergens mee zit. Wanneer je een-op-een tijd hebt zal de andere ouder er niet bij zijn en zal je kind er achterkomen dat het ook zeker bij jou terecht kan voor alles. Tijdens deze tijd samen zal het vertrouwen dan ook steeds meer in je groeien.

Het bevallingsverhaal van Adinda: ‘We hoorden definitief dat een natuurlijke bevalling niet mogelijk was’

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Iedere zaterdag het beste van Famme in je mailbox 🙆🏻‍♀️

Een goed begin van je weekend met de mooiste verhalen van Famme