Herkenbaar! 11 x dingen die moeders van dochters allemaal kennen

Kinderen Redactie 16 aug 2021
Leestijd: 3 minuten

Ik hou niet zo van stereotypes, en al helemaal niet als ze verpakt worden in zinnen die beginnen met ‘iedereen vindt…’, ‘alle kinderen doen het’, of ‘niemand zegt ooit…’. En toch laat ik me voor deze keer graag verleiden tot het opsommen van zaken waarvan ik denk dat vooral (alleen?) moeders van dochters ze herkennen.

Dochters

Wedden dat deze dingen jou heeeeeeel bekend voorkomen?

1. Je hebt ruzie over de kleur maillot/broek/rok/trui die ze aan wil

Ik hoor althans mijn nichtje nooit over haar vierjarige zoon die per se die donkere spijkerbroek aan wil, waar mijn peuterdochter vol met ‘r hakken (of laarzen, of slippers) in het zand kan gaan staan totdat dat rokje, die maillot en die, nee, niet die, ja die ja, trui aangetrokken wordt.

2. De discussie aangaan over of roze en oranje een mooie kleurencombinatie is, is zinloos

Dat is het namelijk wel (vindt zij).

3. Niet elk meisje vindt roze de mooiste kleur die er is

Godzijdank. Nu nog even subtiel laten weten aan alle lieve oma’s en tantes die bijna wekelijks ‘zo’n lief roze jurkje in de HEMA zagen dat ze niet konden laten hangen’.

4. En ook niet elk meisje wil op ballet

Die van ons zag laatst haar neef judoën en wil sindsdien niets liever dan dat.

5. Ze is verliefd op papa

Waar ik denk dat moeders van zonen dan weer het geluk hebben dat jongens deze verliefde gevoelens vaak koesteren jegens mama, waar dochters vaak een ongebreidelde adoratie richting papa koesteren. Op zich snap ik wel dat ze zo verliefd is op papa: ik ben dat zelf immers ook.

6. ‘Gelukkig’ komt mama op andere momenten goed van pas

Bijvoorbeeld als ze pijn heeft of midden in de nacht in haar bed geplast heeft, dan roept ze altijd eerst mama. Hoewel ik vermoed dat er genoeg jongetjes zijn die dezelfde instinctieve moederroep kennen.

7. Denken dat je gevrijwaard blijft van Legostukjes in je huis (en voetzolen), is onzin

Wie zegt dat meisjes alleen maar met poppen spelen en knutselen leuk vinden, heeft duidelijk mijn dochter nog nooit aan de gang gezien met Lego en playmobil. Net als dat Paw Patrol net zo leuk is als Elsa.

8. Het leven is een stuk duurder

Schrik niet, maar onlangs werd bekend dat meisjes over het geheel genomen hun ouders maar liefst 35.000 euro meer kosten zijn dan jongetjes.

9. Je hebt elke ochtend zin te bedenken bedenken wat ze vandaag weer aantrekt

Tenzij ze zelf een andere outfit in gedachten had uiteraard (zie #1 en #2). Overigens vermoed ik dat er genoeg moeders van jongens zijn die ook elke ochtend staan te popelen een creatie uit de kast te toveren.

10. Uiteindelijk willen dochters vooral op hun moeder lijken

Als ik mijn haar los doe, wil zij dat ook. Handig, want als ik wil dat zij een elastiekje in doet, hoef ik alleen mijn eigen haar in een staart te binden.

11. Een dochter hebben is het allerleukste wat er is

Ik ben natuurlijk voor de meter niet objectief want ik heb een dochter en geen zoon, en het is helemaal prima als moeders van zonen zeggen dat jongetjes ook helemaal de bom zijn, en dat is waarschijnlijk ook zo. Wat niet wegneemt dat een dochter hebben ge-wel-dig is.

Lees ook: 10 x dingen die je moet weten als je dochter geen meisje-meisje is

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Iedere zaterdag het beste van Famme in je mailbox

Een goed begin van je weekend met de mooiste verhalen van Famme

Onderwerpen