Zal ik mijn keuze voor de babynaam doordrukken? 8x jullie mening

Zwanger Laura Saija 22 okt 2022
Leestijd: 2 minuten

Afgelopen week deelden we op Facebook het dilemma van Mara (29). Het dilemma luidde: “We komen maar niet uit de babynaam, zal ik mijn keuze doordrukken of niet?” Hier hadden meer dan vijfhonderd Famme-lezeressen een mening over.

En dus delen wij een greep uit de reacties.

Babynaam doordrukken

Mara (29) heeft al diverse keren ruzie gehad met haar partner Ian over de babynaam. Ze weigert toe te geven aan zijn favoriete namen. “Ik hoop dat mijn vriend mij mijn zin geeft, want anders ben ik bang dat ik toch mijn gekozen naam ga doordrukken. Dan maar ruzie.”

Hier lees je het hele verhaal van Mara.

  1. Belachelijk

Carin – “Belachelijk! Waarom zou de wens van de moeder belangrijker zijn dan de wens van de vader, puur alleen omdat jij degene bent die bevalt? Zonder je partner was er niet eens een baby in je buik. Als jullie niet samen een compromis over zo iets belangrijks kunnen sluiten dan vraag ik me af wat jullie relatie jullie waard is.”

  1. Na 22 jaar mijn zin

Coby – “Mijn keuze mocht niet, was te Engels. Na 22 jaar kreeg ik toch nog m’n zin. Dochterlief ging in Amerika wonen en haar naam was daar niet uit te spreken. Nu heeft ze de naam aangenomen, die ik voor haar uitzocht.”

  1. Hij moet ook zijn leven lang de naam aanhoren

Imara – “Ik vind het oprecht een beetje flauw om te zeggen dat je gewoon je zin gaat doordrijven. Net zoals jij zijn namen niet mooi vindt, vindt hij de jouwe ook niet mooi. Bedenk wel dat hij straks ook zijn leven lang die naam zal moeten uitspreken en aanhoren. Lijkt mij dat je het hier gewoon samen over eens moet worden”.

  1. Extra namen

Hannah – “Wij konden ook niet kiezen. Nu heeft ze een roepnaam die we alle twee mooi vinden en de andere namen als extra namen”

  1. Kiezen bij de geboorte

Dimphy – “Soms zie je pas welke naam het best past wanneer het kind net geboren is!”

  1. Hij mag volgende keer kiezen

Emmy – “Onthoud dat je ontelbaar keer per dag de naam gaat uitspreken. Ik vind dat je een koppige man hebt, zeg gewoon dat hij de volgende keer mag kiezen.”

  1. Verder zoeken

Sarita – “Dan hebben jullie nog niet de naam gevonden. Verder zoeken en op een gegeven moment denken jullie beide: Ja! Dat is hem.”

  1. Luxeprobleem

Astrid – “Wat een vraag: zal ik hem doordrukken?! Natuurlijk niet. Wat zou je ervan vinden als je man zijn zin zou doordrukken? Hij gaat het kind immers aangeven. Dus terug naar de boeken. Beide jullie favoriete namen overboord en zoeken naar een naam die voor allebei past. Er zijn zoveel namen waaruit wij in Nederland mogen kiezen, dat dit toch eigenlijk een luxeprobleem is.”

Als jij en je partner het écht niet eens kunnen worden over de babynaam

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Iedere zaterdag het beste van Famme in je mailbox

Een goed begin van je weekend met de mooiste verhalen van Famme