Dilemma: ‘We komen maar niet uit de babynaam, zal ik mijn keuze doordrukken of niet?’

Zwanger Vera Guldemeester 16 okt 2022
Leestijd: 2 minuten

Regelmatig krijgen we bij Famme vragen van lezers over zwanger zijn, opvoeden, ouderschap en problemen en dilemma’s waar ouders mee zitten. Daarom delen we elke week een dilemma van een lezer. Deze week legt Mara (29) haar dilemma voor: “We komen maar niet uit de babynaam, zal ik mijn naam doordrukken of niet?”

“We waren door het dolle heen, toen we erachter kwamen dat ik zwanger was. Na tien jaar relatie konden onze ouders niet wachten om opa en oma te worden. Ian en ik zijn erg blij dat we over ongeveer een maand vader en moeder worden. We hebben de babykamer al af en de babykleertjes zijn al gewassen en gestreken, dus we zijn er helemaal klaar voor. We hebben alleen nog één probleem: de naam voor onze dochter. Daar komen we maar niet uit de babynaam.”

Mijn smaak of zijn smaak naam voor onze dochter?

We hebben wat betreft kindernamen helemaal niet dezelfde smaak. Ian houdt van bijzondere namen zoals Silver, Elvis en Chelsea. Ik vind namen zoals Emma, Charlotte, Oliver en Olivia erg mooi. We hebben het al maanden over een naam voor ons meisje, maar we komen er maar niet uit. Ik sta op het punt om mijn gekozen naam voor onze dochter door te drukken, ik ben immers degene die moet bevallen. Toch ben ik bang dat dit tussen ons in komt te staan.

Veel ruzie

We hebben al diverse keren ruzie gehad over welke naam het nu gaat worden. Ik weiger toe te geven aan zijn favoriete namen. Ook hebben we op aanraden van familie en vrienden geprobeerd een compromis te sluiten en te kiezen voor een naam die we allebei ‘oké’ vinden. Maar ik vind dat ‘oké’ niet genoeg. Ik wil alleen een naam die ik helemaal geweldig vind, voor minder ga ik niet. Ook is een combinatie van onze twee favoriete namen geen optie, ik gruwel echt van de smaak van Ian.

Een dilemma waar we niet uitkomen

Nu ik met zwangerschapsverlof ben kan ik alleen nog maar hieraan denken. Het is echt een moeilijk dilemma. Hoeveel we ook praten, we komen maar niet uit de babynaam. Ik merk dat ik hierdoor zelfs helemaal niet van mijn verlof kan genieten. Familie en vrienden zeggen dat ik het los moet laten en dat we misschien eerst de baby moeten zien, voordat we een naam kiezen. Als ik daaraan denk, krijg ik alleen maar meer stress, want we hebben maar een paar dagen om haar aan te geven bij de gemeente. Stel dat we er dan nog niet uit zijn? Ik hoop dat mijn vriend mij mijn zin geeft, want anders ben ik bang dat ik toch mijn gekozen naam ga doordrukken. Dan maar ruzie.”

Dilemma: ‘Zal ik mijn kind wel of niet vijf dagen per week naar het kinderdagverblijf brengen?’

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Iedere zaterdag het beste van Famme in je mailbox

Een goed begin van je weekend met de mooiste verhalen van Famme

Onderwerpen