Dilemma: ‘Zal ik mijn kind wel of niet vijf dagen per week naar het kinderdagverblijf brengen?’

Ouderschap Vera Guldemeester 14 sep 2022
Leestijd: 2 minuten

Regelmatig krijgen we bij Famme vragen van lezers over zwanger zijn, opvoeden, ouderschap en problemen en dilemma’s waar ouders mee zitten. Daarom delen we elke week een dilemma van een lezer. Deze week legt Rachelle (33) haar dilemma voor: “Zal ik wel of niet mijn dreumes vijf dagen per week naar het kinderdagverblijf brengen?”

“Mijn man werkt op dit moment fulltime en ik parttime. Tijdens mijn zwangerschap twee jaar geleden, besloot ik dat ik na mijn zwangerschapsverlof parttime wilde blijven werken. Het geld konden we goed gebruiken. Toen ons zoontje met drie maanden drie dagen per week naar het kinderdagverblijf ging was voor mij best moeilijk. Maar zonder familie in de omgeving die op hem kon oppassen hadden we geen andere keus.

Ruimer budget

Met de hoge prijzen voor onder andere benzine, gas, elektriciteit en boodschappen zijn we op het punt aangekomen, dat we de normale dingen bijna niet meer kunnen betalen. Ik was dan ook erg blij toen mijn werkgever mij vorige week vroeg of ik in plaats van parttime, vijf dagen wilde komen werken. Op die manier zouden we ruimte in ons budget overhouden voor leuke dingen, om te sparen of voor noodgevallen.

Snel een keuze maken

Aan de ene kant wil ik heel graag meer werken en dus meer geld verdienen. Aan de andere kant geniet ik ook erg van het samenzijn met onze dreumes. Wanneer ik fulltime werk heb ik het idee dat ik veel van hem ga missen en ook denk ik dat vijf dagen kinderdagverblijf per week veel is. Als ik daar aan denk springen de tranen direct in mijn ogen. Toen ik het voorstel kreeg heb ik direct op het kinderdagverblijf gevraagd of ons zoontje de twee extra dagen kon komen. Gelukkig is er plaats. Mijn manager liet me gisteren per mail weten, dat hij het antwoord graag deze week nog wil horen, anders zou hij een andere collega vragen om de uren in te vullen. Hierdoor voel ik veel druk, maar ik snap ook wel dat ik niet weken de tijd krijg om tot een beslissing te komen.

Een moeilijk dilemma

Ik heb de afgelopen dagen veel over mijn dilemma gesproken met mijn man, vrienden en familie. Ook dat helpt me niet echt verder. Mijn man is er makkelijker in, maar hij brengt dan ook veel minder tijd door met onze dreumes. Wat zal ik doen? Vijf dagen werken, meer geld verdienen en daardoor geen geldzorgen of het houden op de drie dagen, vaak bij mijn kind zijn maar wel gaan zitten balen als de rekeningen niet betaald kunnen worden. Het is een moeilijk dilemma waar ik ’s nachts wakker van lig.”

Dilemma: ‘Moet ik mijn droomvakantie laten schieten omdat mijn beste vriendin dan is uitgerekend?’

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Iedere zaterdag het beste van Famme in je mailbox

Een goed begin van je weekend met de mooiste verhalen van Famme

Onderwerpen