Losgaan met je kids: op deze festivals zijn kinderen geen bezwaar

Kinderen JM ouders 20 mrt 2022
Leestijd: 2 minuten

We mogen weer, na twee zomers zonder festivals kan menigeen niet wachten om ein-de-lijk weer buiten met de voetjes van de vloer te gaan. Je kunt natuurlijk met je vrienden of partner gaan, maar bij sommige festivals kun je ook gerust je kids meenemen. Wij zetten de leukste festivals voor jou en je kinderen op een rij.

Na twee jaar vol beperkingen hopen we allemaal deze zomer weer helemaal terug naar normaal te kunnen. Inclusief feestjes in de binnen- én buitenlucht.

Festivals voor jou en je kinderen

En nee, dit zijn geen festivals waar alleen je kind het naar zijn zin heeft. Dit zijn écht festivals voor het hele gezin!

Kidsstock

Nieuw dit jaar is Kidsstock, inderdaad, de jonge versie van het bekende dancefestival Boothstock. Op 12 juni vindt Kidsstock plaats in het Kralingse bos in Rotterdam. Met dancepodia, kermisattracties en een eetmarkt. Het duurt tot 21.00 uur en het programma zit bomvol. Er zijn muziekoptredens voor jong, maar ook wat ouder, illusionist Steven Kazàn treedt op, er is een danspodium met dj’s en houseklassiekers of je kan een rondje draaien in botsauto’s.

De Parade

De Parade keert terug in 2022, van juni tot en met augustus vind je dit populaire theaterfestival achtereenvolgend in Eindhoven, Den Haag, Utrecht en Amsterdam. Iedere dag is er een gezellige KinderParade met verschillende theater- en muziekvoorstellingen en workshops voor jong en oud. Je kan ook zelf poffertjes bakken en natuurlijk ontbreekt de Zweefmolen niet!

Kids & Billies

Een rock & roll muziekfestival waar kinderen welkom zijn. Dat is Kids & Billies, op zaterdag 18 juni vind je dit festival in het Openluchttheater de Goffert in Nijmegen. Twee podia met rock ‘n roll bands van bluegrass tot rockabilly en van rhythm ‘n blues tot garagepunk. Al 20 jaar kenmerkt het muziekfestival zich door de kindvriendelijke opzet en zijn er genoeg leuke activiteiten met een link naar rock ‘n roll voor de koters.

Into The Great Wide Open

Inmiddels landelijk bekend en enorm populair onder gezinnen. Into The Great Wide Open is een heerlijk festival voor het hele gezin om de zomer af te sluiten. Middenin de natuur, van 1 tot en met 4 september, op misschien wel het mooiste Waddeneiland van Nederland. Verrassende muziek, beeldende kunst, film, uitdagende kinderactiviteiten en voldoende rust en ruimte om er optimaal van te kunnen genieten.

Tuckerville

Danny Vera, Guus Meeuwis en Ilse de Lange, je vindt ze allemaal op 10 september in Enschede tijdens Tuckerville. Het leuke is; dit is een festival voor de hele familie! Zo kunnen de jongste Tuckervillers in Kidsville genieten van allerlei activiteiten. Dit jaar kunnen ze zich bijvoorbeeld uitleven tijdens vossenjacht, rondracen op mini-trekkers of puzzelen in een escaperoom.

10x dingen die iedere ouder denkt als de kinderen straks weer naar school zijn

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Iedere zaterdag het beste van Famme in je mailbox

Een goed begin van je weekend met de mooiste verhalen van Famme