Vera Guldemeester
Vera Guldemeester Persoonlijk 30 aug 2023
Leestijd: 3 minuten

Bevalling gemist: ‘Mijn vriendin beviel te vroeg, op de dag van mijn vrijgezellenfeest’ 

In de rubriek Bevalling gemist laten we mannen aan het woord die de geboorte van hun kind hebben gemist. Of dat nu komt omdat ze moesten werken of omdat ze te druk aan het feesten waren, in deze rubriek lees je het allemaal.

Zo heeft Peter de geboorte van zijn zoon gemist, omdat zijn vriendin te vroeg beviel op de dag van zijn vrijgezellenfeest. “We waren te dronken om op te nemen, laat staan door te hebben wat er aan de hand was”, vertelt hij aan Famme.

Bevalling gemist: Peter

“Ramona en ik waren pas vier maanden samen toen ze mij een positieve zwangerschapstest liet zien. Ik schrok er best van, want ik had helemaal niet verwacht al vader te worden. Na even nagedacht te hebben, vond ik het toch een leuk idee. Ook Ramona was erg enthousiast bij het idee dat ze moeder zou worden. We gingen er vol voor.

Verloving

In een korte tijd leerden we elkaar nog beter kennen. Dat moest wel, want er zat een baby aan te komen. We gingen samenwonen in mijn huis en maakten een mooie babykamer voor de kleine. We waren ontzettend gelukkig. Omdat ik graag wilde trouwen, vroeg ik Ramona ten huwelijk. Ze wilde niets liever dan trouwen en zei direct ‘ja’ op mijn aanzoek.

Voorbereidingen trouwerij

Ramona wilde graag trouwen voordat de baby kwam. Ook mij leek dat het beste en makkelijkste. We regelden snel een plek om te trouwen en nodigden onze familieleden en beste vrienden uit. We zouden gaan trouwen als Ramona 34 weken zwanger zou zijn, ruim voor de uitgerekende datum dus.

Mijn vrijgezellenfeest

Bij een trouwerij hoort natuurlijk ook een vrijgezellenfeest. Twee weken voor de bruiloft, toen Ramona 32 weken zwanger was, werd ik door mijn vijf beste vrienden ‘ontvoerd’ voor een vrijgezellenfeest. We gingen een weekend naar Rotterdam. In de trein naar Rotterdam waren we al aangeschoten. We legden onze tassen in het gehuurde appartement en gingen het centrum in, waar ik een aantal gekke opdrachten moest doen. Na wat gegeten te hebben gingen we uit en werden we allemaal ontzettend dronken.

De bevalling begon

Ramona kreeg aan het begin van de nacht krampen en wist direct dat het foute boel was. Ze belde mij, maar kreeg geen gehoor. Ook belde ze mijn vrienden, maar ook daar kreeg ze geen gehoor. Daarop belde ze de verloskundige en haar moeder, die haar direct naar het ziekenhuis reed. Weer belde ze ons en weer namen we niet op. We waren te dronken om op te nemen, laat staan doorhebben wat er aan de hand was.

Wakker worden met kater

Pas de volgende ochtend, toen we één voor één met een kater ontwaakten, zagen we bij het ontbijt dat we allemaal een aantal gemiste oproepen hadden van Ramona. Ik belde haar direct op en ik kreeg mijn schoonmoeder aan de telefoon. Ze feliciteerde me en vertelde dat ik die nacht vader was geworden. Ik wist niet wat ik hoorde. Omdat mijn zoon te vroeg was geboren moest hij in het ziekenhuis blijven, toevallig was hij overgebracht naar een kinderziekenhuis in Rotterdam. Ik wist niet hoe snel ik de taxi moest pakken en naar mijn gezin moest rijden.

Boze vriendin

Mijn vriendin was in eerste instantie erg boos op mij. Boos dat ik niet bereikbaar was, dat ik er niet was om haar te steunen. Gelukkig draaide ze snel bij. Na vier weken mocht onze kleine eindelijk naar huis, toen kon het genieten pas echt beginnen.”

Bevalling gemist: ‘Ik stond vast in de file’ 

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Iedere zaterdag het beste van Famme in je mailbox 🙆🏻‍♀️

Een goed begin van je weekend met de mooiste verhalen van Famme