Dilemma: ‘Moet ik accepteren dat mijn kinderen niet op de bruiloft van mijn zus mogen komen?’

Persoonlijk Wilma Groothuis 20 jun 2023
Leestijd: 2 minuten

Regelmatig krijgen we bij Famme vragen van lezers over zwanger zijn, opvoeden, ouderschap en problemen en dilemma’s waar ouders mee zitten. Daarom delen we elke week een dilemma van een lezer. Deze week legt Nicolet (35) haar dilemma voor: “Moet ik accepteren dat mijn kinderen niet op de bruiloft van mijn zus mogen komen?”

“Ik ben trotse moeder van een babymeisje van 8 maanden en een zoontje van bijna 4 jaar. Nu gaat mijn zusje over vier weken trouwen en heeft ze een paar maanden geleden aangegeven dat mijn kinderen niet gewenst zijn, maar wel de kinderen van mijn oudste zus en broer, omdat die wat ouder zijn. De kinderen van mijn broer zijn volwassen, maar de de jongste van mijn zus is ook nog maar 7 jaar.

Close

Mijn zusje en ik waren heel close: ze was getuige en ceremoniemeester op mijn bruiloft. Tot de coronatijd deden we veel samen, helaas hadden we door corona een meningsverschil. Dat heeft de boel wel op spanning gezet. Mijn zusje heeft mijn kinderen al jaren niet gezien, behalve bij hun geboorte. Ze gaf de mededeling over haar bruiloft via de app, dat vond ik erg onpersoonlijk. Ik heb haar toen een paar dagen later opgebeld en zei dat ik het best pijnlijk vind dat mijn gezin incompleet is op het feest en mijn broer en zus dit wél met hun kids mogen meemaken. Ze vond dat ik wel een punt had, maar dit was hun wens, ik moest het maar respecteren. Ik moest het niet persoonlijk opvatten, want het ging om de leeftijd van mijn kinderen.

Niet meetellen

Ook gaf ik aan dat mijn kinderen haar op deze manier nooit als tante leren kennen. Daarop antwoorde ze dat ze het prima vond als dat het gevolg was, met daaropvolgend de woorden: ‘We komen nou eenmaal uit een gebroken familie’. Ik voel me vooral gekwetst, na zoveel goede jaren steekt het mij dat mijn kinderen niet meetellen voor haar. Ook voel ik een bepaalde wrok, omdat mijn nichtjes en neefjes wel mogen komen en het haar niet lijkt te interesseren wat dat met mij doet. Mijn man staat gelukkig achter mij en is ook verbaast dat het ene kind wel mee mag en het andere kind niet.

Dilemma

Wat moet ik hier nou mee? Het voelt gewoon niet goed en ik word er emotioneel van, omdat ik zo’n dag ook graag als compleet gezin wil vieren. Tot nu toe schuif ik mijn emoties aan de kant en hou ik mezelf groot, maar van binnen schreeuw ik. Moet ik mij erbij neerleggen dat mijn kinderen niet op de bruiloft van mijn zus mogen komen?”

Dominique: ‘Ik heb seks gehad met de man van m’n beste vriendin, op hún bruiloft’

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Iedere zaterdag het beste van Famme in je mailbox

Een goed begin van je weekend met de mooiste verhalen van Famme

Onderwerpen