De ultieme ik-ga-op-vakantie-en-neem-mee-mijn-e-reader boekenlijst

Lifestyle Redactie 13 jul 2021
Leestijd: 5 minuten

De meest gehoorde zin de afgelopen dagen is bij uitstek: “Dus als je nog een goed boek weet…”. De zomervakantie breekt aan en we hebben vrije dagen of vakanties op de planning staan. Wat voor veel mensen betekent dat het tijd is om te lezen. Er is niks lekkerders dan met je gedachten verzinken in een spannend verhaal, geïnspireerd raken door een boeiend zelfhulpboek of wegzwijmelen bij een mooi boek. Het liefst met een lekkere koffie of goed glas wijn aan je zijde.

Om je te helpen die brandende vraag te beantwoorden, maakten we een boekenlijst voor je vakantie. Met een heerlijke mix aan spannend, romantisch, klassieker en zelfhulp. En het fijne is: alle boeken kun je luisteren en/of lezen op Storytel, bijvoorbeeld met de fijne Reader die Storytel laatst heeft uitgebracht.

Boeken voor op je e-reader

10 leestips voor de zomer!

1. Socrates op sneakers – Elke Wiss

Met Socrates op sneakers tackelt praktisch filosoof Elke Wiss de kunst van een goed gesprek. In een tijd waarin iedereen door elkaar roeptoetert en meningen al snel dezelfde waarde als feiten krijgen, is de verbinding vaak ver te zoeken. We praten liever dan dat we luisteren.

Hoe mooi zou het zijn als je op elk moment en in iedere situatie weet hoe je precies díé vraag stelt die leidt tot een goed gesprek? In Socrates op sneakers leert Elke Wiss je hoe je dat doet. Genomineerd voor Beste Spirituele Boek 2021.

2. Je bent jong en je krijgt wat – Monique van Loon

In dit pakkende boek neemt Monique van Loon je mee in haar verhaal omtrent haar ziekte. Op haar 28ste wordt bij haar baarmoederhalskanker ontdekt, nadat zij de onschuldige uitslag van haar huisarts niet gelooft. In het boek schrijft van Loon pakkend en scherp op hoe dit alles voor haar is geweest. Een boek dat elke vrouw zou moeten lezen.

3. Daar waar de rivierkreeften zingen – Delia Owens

Daar waar de rivierkreeften zingen gaat over Kya, een geïsoleerde jonge vrouw die in de wildernis van het diepe zuiden van Noord-Amerika weet te overleven. Ze is in haar eentje opgegroeid in het moeras. De natuur is haar leerschool.

Dan komt de tijd dat ze ernaar verlangt aangeraakt te worden en lief te hebben. Twee jonge mannen uit de stad raken geïntrigeerd door haar fascinerende schoonheid. Wanneer een van hen dood wordt gevonden, valt de verdenking onmiddellijk op Kya.

7x De lekkerste luisterboeken die je tijdens de vakantie had willen lezen

4. De vrouw van de bankier – Cristina Alger

Schrijfster Cristina Alger neemt ons mee van Genève naar Londen en New York, naar de corrupte wereld van de allerrijksten, waar twee vrouwen moeten vechten om in die dodelijke maalstroom te overleven. De vrouw van de bankier is een internationale thriller van de bovenste plank.

5. Happy in 100 dagen – Josje Smeets

Happy in 100 dagen is geschreven door gelukspsycholoog Josje Smeets en bedoelt voor iedereen die nog niet zo gelukkig of juist wél gelukkig is. Het boek leert je de basisprincipes van geluk, begeleidt je tijdens het zelfonderzoek, helpt plannen concreet te maken én motiveert je de eerste stappen te zetten.

6. De heks van Limbricht – Susan Smit

De heks van Limbricht is een op feiten gebaseerde roman van Susan Smit over de moed, eigenzinnigheid en het politieke bewustzijn van een ongetemde vrouw. Haar proces in 1674, waarvan alle stukken bewaard zijn gebleven, verloopt anders dan iedereen had kunnen voorspellen.

7. De buitenjongen – Paulo Cognetti

De buitenjongen is een filosofische roman over de schoonheid van eenzaamheid, vriendschap, onze band met de natuur en met familie. De hoofdpersoon is een eenzame man van in de dertig. Zijn leven in Milaan is vastgelopen en besluit een hut te huren op tweeduizend meter hoogte en een paar maanden lang te leven op een manier waar hij vroeger stiekem van droomde: zielsalleen, omringd door wat dieren en zijn favoriete boeken.

Het leven in de bergen is eenvoudig, hij hakt hout, legt een tuin aan, maakt vuur. En langzamerhand sterkt hij aan en herontdekt hij wat hij in de loop der jaren was verloren. Wekenlang ziet hij niemand, tot er ineens toch een gestalte opdoemt.

De 5 mooiste kinderboeken met wijze levenslessen

8. Bonuskind – Saskia Noort

Vijftienjarige Lies wordt op een ochtend wakker met het gevoel dat haar moeder Jet iets is overkomen. Haar bed is niet beslapen en ze heeft haar mobiele telefoon thuis laten liggen. De vierentwintig uur die volgen ontvangt Lies geen enkel teken van leven.

Haar vader en zijn nieuwe vriendin Laura schakelen de politie in, ze geloven dat het te maken heeft met haar mentale toestand: ze zou de scheiding nooit te boven zijn gekomen en heeft daarom besloten te verdwijnen. Of erger. Lies weet echter zeker dat ze dat nooit zou doen en gaat zelf op onderzoek uit.

9. Trots en vooroordeel – Jane Austen

Voor de vijf dochters van de familie Bennet bestaat er maar één carrière: het huwelijk. De komst van twee rijke, knappe en huwbare jongemannen veroorzaakt dan ook de nodige opwinding in de familie en de sociale omgeving.

Als Elizabeth voor het eerst kennismaakt met de begeerlijke vrijgezel Mr. Darcy, vindt ze hem arrogant en verwaand; hij lijkt onverschillig te staan tegenover haar mooie verschijning en levendige geest. Wanneer ze ontdekt dat Darcy betrokken is bij de moeizame relatie tussen zijn vriend Mr. Bingley en haar geliefde zus Jane, is ze vastbesloten een nog grotere afkeer voor hem te ontwikkelen.

Met humor ontleedt Jane Austen feilloos de mores van de Britse upperclass aan het eind van de achttiende eeuw. De botsing tussen trots en vooroordeel en tussen sociale mobiliteit en starre hiërarchie is nooit ontroerend en komisch.

10. Twee weken weg – R.C. Sherriff

Een gelukzalige herontdekking uit de jaren dertig over de jaarlijkse vakantie aan zee van een doorsnee Engels gezin – met haar alledaagse routines, gekoesterde rituelen en warme herkenbaarheid. De dagen versmelten, de gedachte aan het einde van de vakantie wordt resoluut verdrongen. De kinderen knopen kortstondige vriendschappen aan, de oudste dochter beleeft haar eerste zomerliefde.

Ondertussen probeert de vader zich op te laden voor de sleur die hem de komende vijftig weken wacht, en doet de moeder braaf alsof ook zij geniet van hun jaarlijkse uitspatting.

storytel
Bron: Storytel

Hé boekenwurm in spé! Zo maak je meer tijd vrij voor het lezen van boeken

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Iedere zaterdag het beste van Famme in je mailbox

Een goed begin van je weekend met de mooiste verhalen van Famme