Boekje Slaap kindje slaap krijgt veel kinderen aan het slapen

Algemeen Sofie Obbens 24 jun 2024
Leestijd: 2 minuten

Met de beproefde methode in het boekje Slaap kindje slaap van de Spaanse kinderneuroloog Eduard Estivill, heeft de schrijver al honderdduizenden kinderen met slaapproblemen aan het slapen gekregen. Dit boek is geschikt voor ouders met kinderen van zes maanden tot en met vijf jaar.

Gewoontes doorbreken bij slapen gaan

Dat we een vast ritueel moeten aanhouden bij het slapen gaan, weten we inmiddels. Maar de methode van Estivill gaat verder. Het boekje leert ons opnieuw te kijken naar het gehele slaappatroon van onze kinderen. Estivill doorbreekt oude gewoontes en legt uit dat we bij het slapen niet allerlei capriolen moeten uithalen, zoals het kind in de auto rondrijden net zolang totdat het slaapt. Dat doen we bij het avondeten ook niet, een kind weet dat het gaat eten als het een kommetje, bestek en slabber krijgt.

Dun boekje

Het is een dun boekje is dat je zo uit hebt. Het is wel belangrijk om het gehele boekje te lezen, om te begrijpen wat de achtergrond is van zijn methode. Zijn uitgangspunt is simpel: slapen is een gewoonte en gewoontes kun je leren. De regels van de methode-Estivill in deze snelgids zijn eenvoudig, praktisch en helder en kunnen door iedere ouder gemakkelijk worden toegepast. Zo heeft ook een kind in de kortste keren weer een normaal slaappatroon.

Slaapschema

Ook is het boekje erg praktisch, zo staat er een slaapschema in voor een aantal dagen. Er staat in na hoeveel minuten je de kamer van je kind kan opgaan om steeds hetzelfde zinnetje tegen je kind te zeggen. Zo leert je kind dat je wel aanwezig bent, maar dat je niet meegaat in al zijn wensen. Het leert wat de grenzen zijn.

Wat als je kind niet alleen wil gaan slapen?

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Iedere zaterdag het beste van Famme in je mailbox

Een goed begin van je weekend met de mooiste verhalen van Famme

Onderwerpen