5 manieren om je borsten te liften na een zwangerschap

Body Laura Saija 28 mei 2023
Leestijd: 2 minuten

Zwanger zijn is natuurlijk een prachtige ervaring en een heel intiem voor moeders. Helaas heeft maandenlang een baby dragen en op de wereld zetten meestal wel invloed op de vorm en stevigheid van de borsten.

Sommige moeders hebben aanzienlijk slappere borsten dan voor de bevalling. Hallo, theezakjes! Helaas heeft de zwaartekracht zijn werk gedaan en is dit proces vaak niet omkeerbaar, maar je kunt zeker een paar dingen proberen om je borsten weer wat te liften.

Borsten liften

Hier zijn vijf manieren om je borsten steviger te maken na de zwangerschap.

1. Houding

Een goede houding kan bijdragen aan het liften van je borsten. Sta en zit rechtop, met je schouders naar achteren en je borst naar voren. Dit zorgt voor een natuurlijke lift en je zal zien dat ze al weer iets prominenter naar voren staan. Het kan even wennen zijn, maar met regelmatige oefening wordt een goede houding een gewoonte.

2. Passende bh

Een goed passende bh kan wonderen doen voor het liften van je borsten. Kies een bh met voldoende ondersteuning en een stevige, maar comfortabele pasvorm. Vermijd bh’s met te strakke bandjes of cups die te klein zijn. Vraag altijd advies in een bh-winkel, want professionele bh-meting kan je helpen om de juiste maat te vinden en het gewenste liftende effect te bereiken.

3. Borstspieren trainen

Het doen van specifieke oefeningen voor de borstspieren kan helpen bij het verstevigen en liften van de borsten. Oefeningen zoals push-ups, chest press en dumbbell fly’s kunnen de borstspieren versterken en de borsten een natuurlijke lift geven. Het is belangrijk om regelmatig te oefenen en de oefeningen correct uit te voeren voor de beste resultaten.

4. Huidverzorging

Het hydrateren en verzorgen van de huid rondom je borsten kan bijdragen aan het behoud van hun elasticiteit en stevigheid. Gebruik dagelijks een vochtinbrengende crème of lotion om de huid soepel te houden. Daarnaast kan het masseren van de borsten met een natuurlijke olie, zoals amandel- of olijfolie, de doorbloeding bevorderen en helpen bij het liften van de borsten.

5. Voeding en hydratatie

Een gezond voedingspatroon speelt een rol bij het behouden van de stevigheid van je borsten. Zorg ervoor dat je voldoende voedingsstoffen binnenkrijgt, zoals eiwitten, vitamines en mineralen. Daarnaast is het belangrijk om gehydrateerd te blijven door voldoende water te drinken. Een goede voeding en hydratatie ondersteunen de gezondheid van de huid en kunnen helpen bij het behoud van de stevigheid van de borsten.

11 redenen waarom je blij mag zijn met kleine borsten

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Iedere zaterdag het beste van Famme in je mailbox

Een goed begin van je weekend met de mooiste verhalen van Famme