5x budget speelgoed voor peuters onder de €10

Ouderschap Vera Guldemeester 7 aug 2023
Leestijd: 2 minuten

Peuters zijn dol op speelgoed. Speelgoed wordt net zoals alles steeds duurder. Gelukkig is er tegenwoordig nog wel leuk speelgoed verkrijgbaar voor een budget prijs, onder de €10. Kijk mee naar ideeën voor budget speelgoed voor peuters.

Dit speelgoed is leuk en leerzaam en je kind zal er uren speelplezier aan beleven.

Budget speelgoed voor peuters: 5 ideeën

Badspeelgoed Kikker – €9.99

Heb je thuis een bad? Dan is het leuk om voor in bad wat speelgoed te hebben. Badspeelgoed van Kikker is leuk en leerzaam. Dit zijn badfoames gebaseerd op de afbeeldingen van de Kikker boeken van Max Velthuijs. Maak ze nat en laat je kind ze in, op of rond het bad plakken. Deze badfiguren stimuleren de fantasie en de motoriek van je kind.

Rijgkaarten Nijntje op de boerderij – €9.99

Wil je eens een ander soort speelgoed voor je peuter? Probeer dan eens rijgkaarten. Rijgen is goed voor de ontwikkeling van de fijne motoriek en de oog-handcoördinatie. Jouw kind leert met de kartonnen rijgfiguren van Nijntje rijgen met rijgveters in verschillende kleuren. De doos bevat vijf verschillende rijgkaarten die allemaal te maken hebben met Nijntje op de boerderij.

Sticker kleurplaat – €8.95

Is jouw kind dol op stickers? Dan is deze sticker kleurplaat een leuk en leerzaam cadeau. In dit pakket zitten twee kleurplaten en twee stickervellen. Je kind moet de goede vormen en kleuren aanbrengen op de kleurplaten. Zo leert hij of zij spelenderwijs alle kleuren en vormen. Daarnaast is dit ook goed voor de oog-handcoördinatie.

Bing Puzzel 4 in 1 – €9.99

Is jouw kind dol op puzzelen? Dan zal deze Bing-puzzel zeker in de smaak vallen. De set bestaat uit vier puzzels met elk een kleurrijke afbeelding van Bing, alleen of samen met één van zijn vele, vrolijke vriendjes Sula, Panda en knuffelvriend Flor. Puzzelen is een van de eerste bezigheden waarmee een kind de motoriek traint. In deze set zitten puzzels met 4, 6, 9 en 16 stukjes, waardoor jouw kind steeds meer stukjes leert leggen.

Peppa Pig pompom plakken €7.99

Vrolijke en zachte pompom bolletjes zijn leuk om mee te spelen. Jouw peuter kan Peppa Pig en haar vriendjes extra versieren met pompoms. De kaarten zijn voorzien van lijm waardoor de bolletjes gemakkelijk blijven plakken. Als de kaarten klaar zijn kun je ze, door de meegeleverde standaardjes aan de achterkant, gebruiken als decoratie in huis, bijvoorbeeld in de kinderkamer. Het is een leuke activiteit voor ieder kind. Het is niet alleen een goede oefening voor de fijne motoriek, ook bevordert het de concentratie en creativiteit.

De 5 leukste voorleesboeken voor peuters en kleuters van dit moment

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Iedere zaterdag het beste van Famme in je mailbox

Een goed begin van je weekend met de mooiste verhalen van Famme