De 5 leukste voorleesboeken voor peuters en kleuters van dit moment

Kinderen Vera Guldemeester 19 jul 2023
Leestijd: 3 minuten

Kinderen vinden het heerlijk als je ze gedurende de dag of voor het slapengaan een verhaaltje voorleest. Hierdoor hebben ze even een momentje om rustig te worden en te ontspannen. Ben je nog op zoek naar leuke voorleesboeken voor peuters of kleuters? Check dan de volgende leuke ideeën hieronder.

Van De Gorgels tot Nijntje en van Fien en Teun tot Vos en Haas. Alle leuke voorleesboeken komen voorbij.

Leuke voorleesboeken voor peuters en kleuters

De Gorgels – De Gorgeltjes trakteren de dieren

De Gorgeltjes wonen met hun mama’s en papa’s in holletjes op het Eiland. Ze spelen in de duinen en leren alles over de dieren. Later gaan ze naar de Gorgelschool, waar ze les krijgen over hoe ze voor Mensenkinderen kunnen zorgen. Maar nú is het tijd om te spelen! In dit verhaal ontdekken Bobba en Belia de mand van hun moeder, vol met Gorgelbessen. Ze besluiten om daarmee al hun dierenvrienden te trakteren. Hoe zal dat gaan?

Je kunt het boek De Gorgels – De Gorgeltjes trakteren de dieren hier bestellen.

Nijntjes voorleesfeest

Is jouw peuter of kleuter dol op de verhalen van Nijntje? Dan zullen ze extra veel plezier beleven aan dit boek. In dit dikke voorleesboek zijn maar liefst vijf klassieke Nijntje-verhalen gebundeld: Nijntje in de dierentuin, het feest van Nijntje, Nijntje op school, Nijntje huilt en koningin Nijntje. De kleurige leeslinten geven een extra feestelijk tintje aan deze verzamelbundel. Voorlezen is een feest met Nijntje!

Het boek Nijntjes voorleesfeest bestel je hier.

Fien en Teun – Het GiGaGrote Kriebelbeestjesboek

In Het GiGaGrote Kriebelbeestjesboek gaan Fien en Teun op avontuur in de Nederlandse natuur, op zoek naar bijzondere beestjes zoals bijen, vlinders, mieren, pissebedden, lieveheersbeestjes, muggen en meer. Ze komen erachter hoe belangrijk insecten zijn voor de natuur. Naast de vele voorleesverhalen staan er in dit boek ook leuke activiteiten om samen met je kind de insecten te helpen. Veel (voorlees)plezier gegarandeerd.

Het GiGaGrote Kriebelbeestjesboek bestel je hier.

Dinoverhalen – 5-minutenverhaaltjes

Is jouw peuter of kleuter dol op dinosaurussen? Dan is dit boek zeker een aanrader. In dit boek staan zeven korte dinoverhaaltjes om voor te lezen bij het slapengaan. Stuk voor stuk spelen de verhalen zich af in de eigentijdse dino-jungle. Ontmoet bijvoorbeeld Lisa, die niet kan stoppen met niezen, Mees die graag wil vliegen en Youri die een gouden beker wil winnen. Dit en meer staat in dit leuke en grappige voorleesboek.

Je bestelt het boek Dinoverhalen hier.

Vos en Haas – Het grote voorleesboek van Vos en Haas

Met vertalingen in veertien landen en een animatiereeks op tv groeiden de boeken van Vos en Haas uit tot enorm populaire klassiekers. In dit nieuwe voorleesboek zijn er vier verhalen van Vos en Haas gebundeld in één dik boek. Namelijk, een buur voor Vos en Haas, Vos en Haas op zoek naar koek, Vos en Haas en het feest van Uil en Blauw is saai. Een extra dik boek, betekent extra veel en lang leesplezier.

Je bestelt het boek Vos en Haas – Het grote voorleesboek van Vos en Haas hier.

Met deze 11 tips leer jij je kind een empathisch mens te zijn

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Iedere zaterdag het beste van Famme in je mailbox

Een goed begin van je weekend met de mooiste verhalen van Famme