Deze buggy’s kun je beter níét kopen volgens De Consumentenbond

Baby Jana Witteman 3 nov 2023
Leestijd: 3 minuten

Met een peuter is een buggy vaak een onmisbaar hulpmiddel. Het kiezen van de juiste buggy is dan ook een cruciale beslissing voor ouders. De Consumentenbond heeft een lijst samengesteld van buggy’s die je beter níét kunt aanschaffen.

Want niet alle buggy’s slagen voor de test van de onafhankelijke onderzoeker. Laten we eens dieper ingaan op de slechtste buggy’s. Dat scheelt je weer een flinke miskoop.

Slechtste buggy

Jaarlijks voert De Consumentenbond een veiligheidstest uit. De Puck Billy en Qute Q-Shopper komen dit jaar uit de bus als ‘Afrader’. Het oordeel van na de test is genadeloos hard: de buggy’s worden omschreven als ‘ronduit gevaarlijk’.

Qute Q-Shopper

Consumentenbond Testoordeel: 1,0
Prijs: 124,95 euro

Deze wagen komt er op meerdere punten op z’n zachts gezegd slecht vanaf. Niet alleen brak het frame van de wagen toen er een test op de rollerband werd uitgevoerd. Ook de vingers van je kind zijn in gevaar door het scharnier van de zonneklep.

Nóg een pijnpunt: de rem. De voetrem werkt niet, wat de al onbetrouwbare wagen nóg minder betrouwbaar maakt.

Qute Q-Shopper - BabyPark
Babypark

Puck Billy

Consumentenbond Testoordeel: 1,0
Prijs: 44,95 euro

Als je wil voorkomen dat je kind uit de buggy valt, dan kun je de aankoop van deze wagen beter achterwege laten. Uit de Consumentenbond test blijkt namelijk dat het tuigje op meerdere plekken niet goed vast zit.

Daarnaast heeft ook deze wagen de test op de rollerband niet gehaald: de buggy is ingestort nadat het frame op verschillende plaatsen is gebroken.

Puck Billy Kinderwagen
Babypark

Qute Q-Compact

Consumentenbond Testoordeel: 1,0
Prijs: 189,00 euro

Ook de Qute Q-Compact kent problemen met het tuigje. Daarnaast is het niet goed gesteld met de balansverdeling van de wagen. Op een helling, met de leuning naar achter, kiept de wagen achterover. Daarnaast heeft de vering de rollerband test ook niet overleefd. Dat maakt de wagen op den duur onstabiel.

Lorelli Myla

Consumentenbond Testoordeel 1,0
Prijs: 109,99 euro

Hoewel de foto hieronder wellicht anders doet lijken, kent deze wagen een enorme optelsom aan problemen.

Op verschillende punten kent de buggy verstikking- en verstrikkingsrisico’s. Dat komt door de grote lussen aan de zonneklep. Daarnaast zijn de gaten in het muggennet te groot. En heb je een kleintje die de boel graag los peutert? Dan vormen het schuim aan de bumperbar en de kleine clips aan het muggennet een gevaar.

En daar stoppen de problemen nog niet. Ook deze wagen kiepert op een helling zo achterover, de rugleuning is niet hoog genoeg en het tuigje komt gemakkelijk los. Ook is deze wagen niet ongeschonden van de rollerband gekomen.

Puck Bob

Consumentenbond Testoordeel: 1,0
Prijs: 49,95 euro

Zoals De Consumentenbond zelf zegt: aan deze wagen mankeert bijna alles. Het frame is op de rollerband volledig doorgezakt en gebroken. Een handvat is afgebroken en ook is de band van het wiel is losgeraakt.

En ook hier vormt het scharnier weer een groot gevaar voor kindervingers. Een grote Afrader, dus.

Weten welke buggy’s je juist wél moet kopen? Ook Famme testte een aantal buggy’s die bij ons wél in de smaak vielen.

Winnen: 2x draagzak van Babymoon Carriers

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Iedere zaterdag het beste van Famme in je mailbox

Een goed begin van je weekend met de mooiste verhalen van Famme

Onderwerpen