Carmen (33): ‘Wij zijn het niet eens over de voeding van onze zoon’

Persoonlijk Valéry de Voijs 1 jul 2023
Leestijd: 2 minuten

Carmen (33) beschrijft haar eigen opvoedingsstijl als ‘streng maar rechtvaardig’. Toch botst dat wel eens met de ideeën van haar man, vooral wanneer het over de voeding van hun zoon gaat.

“Wij hebben totaal andere ideeen over de eetgewoonten en voeding van ons kind”

Strenge opvoeding

Ik ben op een heel strenge manier opgevoed. ‘Kinderen die vragen worden overgeslagen’ was het vaste antwoord van mijn vader wanneer we hem iets vroegen.

Of het nu ging om cadeautjes, speelgoed of snoep: er waren strenge regels. Dat vond ik als kind niet vervelend. Ik wist namelijk waar ik aan toe was, en wist waar de grenzen lagen.

Daarnaast pluk ik vandaag de dag nog steeds de vruchten van deze opvoeding. Ik leef namelijk onwijs gezond, en ik weet zeker dat mijn ouders een positieve invloed hebben gehad.

Mijn partner leeft daarentegen ongezond. Hij snoept veel, houdt van fast food, drinkt iedere dag wel een biertje, sport nauwelijks en is verslaafd aan zijn vape. Ik heb me daar nooit aan gestoord. Natuurlijk had ik liever een fit boy naast me, maar ik accepteer hem zoals hij is.

Onenigheid over voeding

Dat onze ideeën over voeding en gezondheid uit elkaar lagen, was nooit een probleem. Sinds drie jaar is het echter een groot probleem binnen ons gezin. Ik probeer mijn zoon namelijk gezonde eetgewoonten bij te brengen , maar mijn man verpest het allemaal.

Ik ben voor mijn werk vaak in het buitenland voor trainingen en congressen. Gemiddeld ben ik iedere maand een weekje van huis. Als ik terug kom, staan alle kastjes vol met snoep en frisdrank. Mijn zoon gedraagt zich dan ook vreselijk. Hij zeurt om zoetigheid, en als we in de auto zitten krijgt hij een woede aanval als we niet naar de McDonalds gaan.

Het Michelin mannetje van de familie

Al dat snoepgoed heeft effect op het gewicht van onze zoon. Hij is namelijk aan de zware kant, en lijkt veel ouder dan zijn leeftijdsgenoten. De laatste tijd hebben mijn partner en ik wel iedere week ruzie over de voeding van mijn zoon. Het lijkt wel alsof mijn mening er niet toe doet, want wanneer ik naar mijn werk vertrek, eten zij heel ongezond.

In de familie staat hij bekend als het ‘Michelin mannetje’ en worden er vaak grappen gemaakt over zijn gewicht. Nu kan het misschien nog grappig zijn, maar ik maak me grote zorgen over zijn toekomst. Ik kan mezelf niet in de spiegel aankijken als ik een obese zoon krijg, of nog erger: als hij omwille van zijn gewicht gepest zal worden.”

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Iedere zaterdag het beste van Famme in je mailbox

Een goed begin van je weekend met de mooiste verhalen van Famme