Cindy: ‘Ik ontdekte dat mijn man een kind heeft in het buitenland’

Persoonlijk Lisa van den Akker 17 dec 2022
Leestijd: 5 minuten

Stel je voor, je bent gelukkig getrouwd, hebt een fijn leven met je gezin. Tot je plotseling ontdekt dat je man er een dubbelleven op na houdt. Het overkwam deze moeder toen ze erachter kwam dat haar man een kind had met een andere vrouw in het buitenland.

“Sjaak en ik leerden elkaar kennen toen we halverwege de twintig waren. Het was liefde op het eerste gezicht en het duurde dan ook maar een paar maanden tot ik bij hem introk. We waren dolverliefd en deden heel veel leuke dingen samen. Ook in de slaapkamer sprongen de vonken ervan af. Het leek wel alsof we nooit uitgekeken raakte op elkaar. Steeds viel er wel weer iets nieuws te ontdekken.

Geen vonken

Zes jaar later werd onze oudste zoon geboren, van buiten hadden we nog steeds het perfecte leven, maar tussen ons veranderde er wat. Ik had een heftige bevalling met een totaal ruptuur, waardoor ik lange tijd geen seks durfde te hebben. Tel daarbij de stress en vermoeidheid van nieuwbakken ouders op en je begrijpt: van vonken was nog  maar weinig sprake.

Toch hadden we het nog steeds goed samen. We waren allebei stapelverliefd op onze zoon en deden veel leuke dingen met z’n drieën. Twee jaar later besloten we om te proberen een broertje of zusje te maken voor onze zoon. Tot die tijd hadden we maar af en toe seks. Ik denk gemiddeld zo’n één keer per maand, en dan was het meer plichtmatig dan dat ik er echt zin in had.

Eenmaal besloten dat we graag een tweede kindje wilden begonnen we te vrijen rondom de ovulatie. Wat het eigenlijk nog minder sexy maakte. Gelukkig hoefde we dit niet lang vol te houden want binnen twee pogingen was ik zwanger. Sjaak was voor zijn werk in Spanje op dat moment. Ik belde hem met het goede nieuws, maar zijn reactie was veel minder enthousiast dan ik had verwacht. Achteraf hadden er alarmbellen moeten afgaan, Sjaak was zo afwezig. Maar ik was te blij met mijn zwangerschap om het door te hebben en weet het gewoon aan het feit dat Sjaak een beetje opzag tegen de komst van een nieuwe baby.

Veel naar Spanje

In die periode voorafgaand aan mijn zwangerschap, maar ook tijdens en na mijn zwangerschap ging Sjaak veel voor zijn werk naar Spanje. Althans dat dacht ik. In eerste instantie was dat ook zo, maar wat ik niet wist was dat hij daar een vrouw had ontmoet.

We spoelen even tien jaar verder, Sjaak en ik waren nog steeds samen. Met onze twee zoons van 13 en 10 jaar. Onze relatie was allang meer vriendschappelijk dan romantisch, maar we hielden wel nog steeds veel van elkaar. Tot ik op die noodlottige dag de schrik van mijn leven kreeg.

Een vrouwelijke collega van Sjaak, met wie ik toevallig goede vriendinnen ben stuurde mij een appje. Het was een screenshot van een Facebookbericht waarop een vrouw met haar zoontje te zien was en achter haar, slechts half op de foto, een man. ‘Is dat niet Sjaak?’ Stuurde ze. En ja, ik herkende hem meteen, Sjaak met zijn armen om de vrouw en het jongetje heen geslagen. Bij de foto stond een Spaanse tekst. Grofweg vertaald was het: ‘Fijne verjaardag lieverd, we houden van je.’

Confrontatie

Natuurlijk schrok ik me rot, wie was die vrouw? En waarom hield Sjaak haar zo innig vast. Toen hij ‘s avonds thuis kwam heb ik hem direct geconfronteerd. Ik zag direct dat hij schrok, en na enige tijd ontkent te hebben dat hij het was op de foto, brak hij toch.

Opeens kwam de hele waarheid eruit, en die was zo mogelijk nog erger dan ik had kunnen bedenken. Sjaak vertelde dat hij voordat ik zwanger werd van onze tweede zoon Isabel had leren kennen. Een collega van de Spaanse vestiging (vandaar dus dat mijn vriendin haar als vriend had op Facebook.) Isabel en Sjaak kregen een affaire, waarvoor hij soms speciaal naar Spanje reisde. Maar toen ik zwanger bleek van onze zoon, vertelde niet veel later ook Isabel hem dat ze in verwachting van hem was.

Donderslag

Toen Sjaak het hele verhaal met horten en stoten aan me vertelde was het voor mij een donderslag bij heldere hemel. Hoe had ik dit kunnen missen? Nu pas vielen alle puzzelstukjes op hun plek. Waarom hij toen ik net bevallen was, perse naar Spanje moest voor twee weken bijvoorbeeld. Mijn zoon en de zoon van Isabel schelen namelijk maar twee maanden. Dus toen ik thuis zat met een newborn, stond hij in een Spaans ziekenhuis naar de geboorte van zijn andere zoon te kijken.

Maar ook zijn afwezige gedrag tijdens mijn tweede zwangerschap, zijn geheimzinnige telefoontjes over werk in de avond. Ik vertrouwde Sjaak zo erg dat ik er nooit iets achter had gezocht en dat bleek nu geheel onterecht. Sjaak had tien jaar lang rondgelopen met een mega geheim. Hij had het willen vertellen als de kinderen volwassen waren zei hij. Dat betekent dat hij nog ruim acht jaar had willen doorgaan met deze poppenkast. Ik kon het niet geloven.

Sjaak en ik zijn inmiddels niet meer samen, het heeft lang geduurd voordat ik überhaupt weer in zijn omgeving kon zijn zonder woedend of intens verdrietig te worden. Inmiddels is het twee jaar later en gaat dat beter, maar echt helen zullen de wonden nooit.”

Lees ook:

Anoniem: ‘Als ik naar mijn zoon kijk dan blijf ik mijn man zien, en momenteel is me dat teveel..

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Iedere zaterdag het beste van Famme in je mailbox

Een goed begin van je weekend met de mooiste verhalen van Famme