Anoniem: ‘Als ik naar mijn zoon kijk dan blijf ik mijn man zien, en momenteel is me dat teveel..’

Relatie Redactie 5 dec 2020
Leestijd: 3 minuten

Niet alle huwelijken gaan over rozen, zeker niet wanneer er een affaire bij komt kijken. Als je partner een affaire heeft, zal je leven nooit meer hetzelfde zijn en dat geldt ook voor het leven van je kinderen. Deze moeder kan hierover meepraten, door de affaire van haar man kreeg ze een andere kijk op haar zoon. Dit is waarom:

De affaire van mijn man

‘Mijn man en ik leken het perfecte stel. Vrienden en familie prezen ons om ons huwelijk. En eerlijk gezegd deed ik precies hetzelfde. Hij was mijn alles en onze zoon was het mooiste wat hij me ooit heeft gegeven. Met z’n drieën vormden wij het perfecte gezin, althans dat is wat ik dacht..

Een vriendin van me bracht me op de hoogte van de affaire van mijn man. Ik kon haar wel wurgen. Ik geloofde haar niet en was ook nog eens boos dat ze mijn huwelijk om zeep wilde helpen. Zij was daar natuurlijk niet de reden voor, maar zo voelde het wel. Het verhaal dat ze vertelde klopte ook gewoon, mijn man ging vreemd en erger nog: hij wilde niet langer bij mij zijn. Hij koos voor een andere vrouw, nadat ik hem geconfronteerd had met zijn affaire.

Gebroken hart

Mijn hart was gebroken, de pijn was verscheurend. Ik bleef achter met mijn zoon, maar iets in mijn kijk op hem veranderde. Als ik naar hem kijk zie ik mijn man. Niet alleen qua uiterlijk, maar ook qua gedragingen. Die twee zijn identiek, ze lijken als twee druppels water op elkaar. Ze praten hetzelfde, ze lopen hetzelfde en ze hebben dezelfde blik in hun ogen. Onze zoon is nu tien jaar en begint meer en meer naar zijn vader toe te trekken en eerlijk gezegd voelt dat niet slecht.

Lees ook: Verliefd op een ander? Dit is wat het over je relatie zegt volgens een psychologe

Ik dacht eerder altijd dat ik mijn zoon voor me alleen wilde. In de weekenden liet ik hem met veel pijn en moeite naar zijn vader gaan. Nu heb ik zoiets van ‘ga maar’. Het is zo gek, als ik naar hem kijk dan blijf ik mijn man zien. En momenteel is me na die affaire dat eerlijk gezegd teveel… Misschien is de break-up nog te vers (we zijn nu een half jaar uit elkaar), maar ik trek het gewoon echt even allemaal niet.

Dit is niet hoe ik het voor me zag en ik hoop dat het met de tijd zal veranderen. Ik houd natuurlijk zielsveel van mijn zoon, maar momenteel kan ik hem gewoon niet loskoppelen van mijn ex man. Ik denk dat ik mezelf moet herinneren aan de dingen die hij van mij heeft. Op deze manier zal mijn liefde voor hem groeien. Er zijn namelijk echt wel wat eigenschappen die hij van mij heeft, ik kan er op dit moment gewoon niet opkomen. Maar ik gun mezelf wat tijd en vertrouw erop dat de tijd het zal leren en veranderen.’

Lees ook

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Iedere zaterdag het beste van Famme in je mailbox

Een goed begin van je weekend met de mooiste verhalen van Famme