Dames, dít is nou hoe een gezonde baarmoedermond eruit ziet

Body Sophie Nortier 16 feb 2021
Leestijd: 1 minuut

Een van de grotere mysteries van ons lijf, die zo ontzettend bepalend is in ons leven; de baarmoeder. We lezen er een hoop over en voelen haar maandelijks haar ding doen. Maar hoe ziet ze er eigenlijk uit? Precies, dat is voor velen een mysterie. Maar nu dus niet meer, want dit is hoe een gezonde baarmoedermond eruit ziet!

Het meest bepalende orgaan van een vrouw is toch wel de baarmoeder. (Daarmee zeggen we overigens niet dat vrouwen zonder baarmoeder geen vrouw zijn!) Terwijl we allemaal van tijd tot tijd met een spiegeltje onze vulva (zouden moeten) bekijken, is er helaas geen manier om onze o zo mooie baarmoeder eens goed te bekijken.

Het belang van je lijf leren kennen

Daar heeft Allbodies nu gelukkig verandering in gebracht! Zij zetten zich ervoor in om op basis van trainingen de mens zich weer beter in zijn of haar vel te laten zitten. Of het nou gaat om het verwerken van trauma’s, seksualiteit, mentale gezondheid of meer kennis krijgen van je lichaam, zij helpen je op weg.

Zo ziet de baarmoedermond eruit

En precies met dat idee hebben ze gedeeld hoe onze baarmoedermond eruit ziet. Het kleine minuscule gaatje dat zo gigantisch kan transformeren om een mens te kunnen laten groeien en geboren laten worden. Het grote wonder van ons lichaam.

Dames en heren… Hier is ze dan:

Aha! Dit is hoe 10 centimeter ontsluiting eruitziet

Eerste Amerikaanse baby geboren uit getransplanteerde baarmoeder

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Iedere zaterdag het beste van Famme in je mailbox

Een goed begin van je weekend met de mooiste verhalen van Famme