Aaaaarrrrrggg! Dit zijn de meest irritante dingen die mensen doen

Lifestyle Valéry de Voijs 23 aug 2021
Leestijd: 2 minuten

Of je nu ongesteld bent of niet: sommige mensen kunnen het bloed onder je nagels vandaan halen. De ene dag kun je het misschien makkelijker negeren; de andere dag voel je je bloed koken. Dit zijn de meest irritante dingen die mensen doen

Nu zijn we zelf ook geen engeltjes, maar (hopelijk) weten we ons meestal wel te gedragen. Sommige mensen denken daar nét iets anders over, en kunnen deze irritante dingen niet laten:

Irritante dingen

We snappen dat sommige irritaties met een cultuurdingetje te maken heeft. Zo kunnen wij ons misschien wel irriteren als iemand een keiharde boer laat aan tafel, terwijl dat in China bijvoorbeeld een teken is dat het eten heeft gesmaakt. Los van deze tafelmanieren, zijn er zo wel meer dingen waar we ons mateloos aan kunnen irriteren.

1. Heel luid telefoneren in het openbaar

Nee, sorry we hoeven niet te weten hoe jouw ex reageerde op jouw telefoontje.

2. Afval op een overvolle vuilnisbak

Vooral in drukke steden kun je hier niet omheen: afval voor, op, achter, bij, naast een overvolle vuilnisbak. Alsof er niet genoeg andere vuilnisbakken zijn om je afval in te droppen

3. Telefoongebruik tijdens een gesprek

Ok, eerlijk is eerlijk: dit doen we allemaal weleens. Je zit in een gesprek, maar checkt toch even snel die notificatie die binnenkomt. En voor je het weet hoor je jezelf antwoorden op de automatische piloot, terwijl jij die mail alweer aan het beantwoorden bent. Herkenbaar, maar niet heel netjes.

4. Teveel parfum

Nog één van die irritante dingen die mensen doen: teveel parfum opdoen. Het blijft in de lift hangen, het laat je niezen of maakt je simpelweg enorm misselijk.

5. Opscheppen

Super onaantrekkelijk, onnodig, irritant, vervelend…. do we need to say more?

6. Je met andere zaken bemoeien

En dat ze dan beginnen met: ‘ik wil me nergens mee bemoeien, maar….’ Ok, sis, houd dan gewoon je mond.

7. Alles beter weten

Je hebt soms van die vriendinnen, die altijd alles beter weten. En het dan ook niet kunnen loslaten, maar het liefst de desbetreffende Wikipedia pagina erbij pakken om met bewijs te komen

8. De deur niet openhouden

Zo irritant: dit mag niet ontbreken in het lijstje! Vooral wanneer ze zien dat jij achter ze aanloopt. Rude!

9. Met je been wiebelen

Je weet wel: van die mensen die de hele tijd met hun voet of been bewegen. Vooral als je daardoor de hele tijd de bank/tafel voelt bewegen. Noem ons aanstellers; irritant is het wel!

10. Praten in de bioscoop

Niet alleen even praten, maar ook het gekraak van chipzakjes, de lichtjes van hun telefoons: eigenlijk alles wat geluid maakt tijdens een film: gewoon irritant!

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Iedere zaterdag het beste van Famme in je mailbox

Een goed begin van je weekend met de mooiste verhalen van Famme