Deze dingen kan je beter níét op je vensterbank neerzetten

Lifestyle Redactie 23 okt 2021
Leestijd: 2 minuten

De vensterbank is een plek in het huis die vaak vergeten wordt. Ooit over nagedacht welke spullen er allemaal op jouw vensterbank liggen? En dat sommige spullen op deze plek zelfs gevaarlijk zijn? De volgende dingen wil je in ieder geval niet op je vensterbank neerzetten.

Dit wil je niet op je vensterbank hebben

Een vensterbank kan dienen als een ingebouwde plank, maar het kan ook snel een chaotische plek worden waar veel rommel op belandt. Ramen zijn belangrijke onderdelen in huis en zorgen voor veel licht.

Dit wil je niet blokkeren en daarom mogen we best vaker nadenken over wat we op de vensterbank plaatsen.

Geen plek voor eten

De meeste vensterbanken hebben onder zich een verwarming. Door de temperatuurverschillen op de vensterbank is het daarom niet handig om hier etenswaren neer te leggen. Je eten bederft zo sneller en dat is natuurlijk zonde.

Daarnaast zorgt het ervoor dat er sneller ongewenste insecten via het raam naar binnen kunnen komen. Snoepschaaltjes, fruitschalen en andere dingen mogen daarom dus verplaatst worden naar een andere plek.

Keep it safe

Kwetsbare items en items met spiegelende/reflecterende oppervlakken wil je er ook liever niet neerleggen. Kwetsbare spullen kunnen door de wind die door het raam komt snel vallen en kapot gaan.

Spiegelende items kunnen daarentegen weer zonnestralen reflecteren in huis. Wanneer zonnestralen door deze items naar binnen worden gekaatst kan dit brand veroorzaken – iets wat je uiteraard wilt voorkomen.

Kaarsen + vensterbank = geen goede combinatie

Kaarsen kunnen smelten als er direct zonlicht op schijnt. De lonten gaan dan in het gesmolten was liggen waardoor ze moeilijk zijn om nog aan te steken. De zon verpest dus je kaarsen en dat wil je niet.

Schoonmaakproducten horen er niet

De veranderingen in weer en temperatuur maken dat het niet verstandig is om schoonmaakmiddelen op de vensterbank te plaatsen. De chemicaliën in de schoonmaakmiddelen kunnen hierdoor namelijk minder krachtig worden.

Algemene rommel

Op mysterieuze wijze is je vensterbank een plek waar telkens weer rommel ontstaat. Probeer je vensterbank zo goed als het kan leeg te houden, op uitzondering van misschien een plant of decoratie na. Dat hoef je ons in ieder geval geen twee keer te zeggen, déze kleine kamerplanten zijn prachtig voor in huis.

Dit artikel verscheen eerder op zusje Roomed

Een schoon huis betekent meer zin in seks, volgens onderzoek

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Iedere zaterdag het beste van Famme in je mailbox

Een goed begin van je weekend met de mooiste verhalen van Famme