Diantha (45): ‘Mijn dochter (17) is zwanger van een tweeling’

Algemeen Vera Guldemeester 9 apr 2023
Leestijd: 3 minuten

De dochter van Diantha was een jaar samen met eerste haar vriendje, toen ze opeens niet meer ongesteld werd. Ze bleek zwanger te zijn van een tweeling. “Het was extra schrikken toen we op de echo niet één, maar twee kindjes zagen. Niet alleen Maxime, maar ook mijn man en ik waren in shock.”

“Maxime kwam op haar zestiende thuis met Olivier, een jongen van haar school. Mijn man en ik vonden het leuk dat ze voor het eerst écht verliefd was. We vertelden haar dat hij altijd welkom was. Zo bleef hij in de weekenden weleens logeren en ging hij in de zomer zelfs mee op vakantie. Wel waarschuwden we Maxime dat ze altijd veilige seks moest hebben. Ze was aan de anticonceptie pil gegaan, maar werd daar zo misselijk van, dat ze na twee maanden was gestopt. Gelukkig was Maxime erg volwassen voor haar leeftijd en ze drukte ons op het hart dat ze een condoom zouden gebruiken.

Zwanger van een tweeling

Op een dag kwam Maxime na school huilend naar mij toe. Ze vertelde dat ze al even niet ongesteld was geweest. Ze zei dat ze dacht dat het door stress van de schoolexamens kwam, maar die waren nu voorbij. Ik nam haar mee naar de dokter en hij vertelde ons waar ik al bang voor was: ze was zwanger. Omdat we geen idee hadden hoelang ze zwanger was, werd er nog dezelfde dag bij de verloskundige een echo geregeld. Mijn man en ik gingen allebei met Maxime mee. Het was extra schrikken toen we op de echo niet één, maar twee kindjes zagen. Niet alleen Maxime, maar ook mijn man en ik waren in shock. Zonder iets te zeggen liepen we naar buiten.

Olivier vertellen

We wonen vlakbij het strand, dus besloten we om naar het strand te rijden om even uit te waaien. Tijdens het wandelen huilden we, maar spraken ook over de zwangerschap en wat ze wilde doen. Maxime vertelde dat ze naar Olivier wilde, om het hem te vertellen. We reden naar zijn huis, waar ook zijn ouders aanwezig waren. Olivier en zijn ouders waren ook in shock toen ze hoorden dat Maxime zwanger was van een tweeling. Twee kinderen van net zeventien, met een tweeling op komst. De ouders van Olivier wilden dat Maxime de zwangerschap af zou laten breken maar Olivier en Maxime besloten om dit niet te doen en er juist voor te gaan.

Het beste ervan maken

Mijn man en ik maakten, net zoals Olivier en Maxime, het beste van de situatie. We hadden thuis een grote zolder, die eerder diende als kantoor en opslag. We besloten van Maxime haar oude kamer een kantoor te maken en de zolder om te toveren tot een knus plekje voor het nieuwe gezin. Zo maakten we van de ruimte twee aparte kamers: één met een groot bed voor Olivier en Maxime en de andere kamer was precies groot genoeg voor twee wiegjes, een commode en een kast. Een maand lang waren we in de weer om alles klaar te maken.

Zeven maanden zwanger

Maxime is inmiddels zeven maanden zwanger. Het zal niet lang meer duren voordat de tweeling geboren wordt. We zijn er allemaal klaar voor. De ouders van Olivier hebben na een ruzie met Olivier en Maxime helaas laten weten dat ze geen (financiële) steun of hulp bieden als de tweeling er is. Hopelijk veranderen ze nog van gedachte als ze hun kleinkinderen zien. Zo niet, dan niet. Wij focussen ons alleen maar op het positieve.

School afmaken

We hebben met Maxime afgesproken, dat ze na de zomer weer terug gaat naar school om haar diploma te halen. Daarna wil ze graag een deeltijd studie doen. Olivier en Maxime hebben aangegeven de opvoeding zelf te willen doen, maar mijn man en ik kunnen bijspringen waar nodig. Niet alleen financieel, maar ook qua opvoeding. Eén baby is al zwaar, laat staan twee tegelijkertijd.”

Romy: ‘Ik was 22 toen ik stiefmoeder werd van een kleuter én een puber’

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Iedere zaterdag het beste van Famme in je mailbox

Een goed begin van je weekend met de mooiste verhalen van Famme