Dilemma: ‘Zal ik een iPad voor mijn peuter kopen?’

Persoonlijk Vera Guldemeester 25 mrt 2024
Leestijd: 2 minuten

Regelmatig krijgen we bij Famme vragen van lezers over zwanger zijn, opvoeden, ouderschap en problemen en dilemma’s waar ouders mee zitten. Daarom delen we elke week een dilemma van een lezer. Deze week legt Lorianne (36) haar dilemma voor: “Zal ik een iPad voor mijn peuter kopen?”

“Mijn peuter van twee is een leuk, vrolijk en leergierig jongetje. Hij is dol op buitenspelen, dansen en andere leuke dingen doen. Hij gaat op dit moment drie dagen naar het kinderdagverblijf, waar hij het enorm naar zijn zin heeft. Hij staat daar al ruim een jaar op de wachtlijst voor meer dagen. Dat is hoognodig, want mijn vriend en ik werken allebei fulltime en hebben verder geen oppas of familieleden in de buurt die ons kunnen helpen.

Grote uitdaging

Op dit moment werken we allebei een dag per week thuis en hebben we dus ook regelmatig meetings, terwijl onze peuter om ons heen hangt. Ik probeer hem ondertussen altijd te vermaken met puzzels, fruit, en liedjes, maar dat is een grote uitdaging. Ik kijk er ook best wel tegenop. Steeds vaker heb ik zoiets van: zal ik gewoon een iPad voor hem kopen, zodat ik hem niet steeds hoef te entertainen? 

iPad kopen 

Als ik een iPad voor hem koop, dan zal hij daarop heus niet alleen maar nutteloze filmpjes kijken. Ik kan er ook leerzame apps opzetten. Denk aan iets met de Engelse taal, of woordjes oefenen. Op die manier kan ik veel beter doorwerken. Het lijkt me echt heerlijk. 

Niet zo positief

Toen ik laatst tegen mijn vriend zei dat ik misschien een iPad wilde kopen voor onze peuter, zei hij direct dat hij dat niet wilde. Hij zou binnen de kortste keren verslaafd zijn aan ‘dat ding’ en dat kon hij niet laten gebeuren. Ik vond het een beetje overdreven, maar toen ik van mijn vriendinnen hoorde dat hun kinderen er verslaafd aan waren, zette het mij toch aan het denken.  

Wat moet ik doen?

Sindsdien zit ik dus met een dilemma. Een dag minder werken is voor ons allebei geen optie en op dit moment is meer kinderopvang ook geen optie. Wat kunnen we doen om onze jongen beter te entertainen, terwijl wij zelf aan het werk zijn? Toch maar die iPad kopen? Ik weet het niet waar ik goed aan doe.”

Dilemma: ‘Zal ik een extra auto kopen nu ik een kind krijg of niet?’ 

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Iedere zaterdag het beste van Famme in je mailbox

Een goed begin van je weekend met de mooiste verhalen van Famme