Muriel Oonincx
Muriel Oonincx Kinderen 15 aug 2021
Leestijd: 4 minuten

8 dingen die we meteen gaan doen tijdens een kind-vrij weekend

We houden diep en intens van ze en zouden ze voor geen goud willen missen, hoewel af en toe een weekend zonder klinkt ons als muziek in de oren. En daar genieten we dan enorm van:

Van uitslapen tot aan uren vrijen. Deze dingen nemen we ons voor als we een weekend kind-vrij zijn:

Kind-vrij weekend

En er heel veel van genieten natuurlijk

Slapen

Ja, zo’n geweldige minimaal acht uur durende slaap waarin je de hele slaapcyclus meemaakt. Niet alert hoeven zijn op huiltjes en geen (hoe lekker ook) lijfje dat midden in de nacht tussen je inkruipt en de sneeuwengel (spreid-sluit-spreid-sluit) oefent in zijn slaap. Om uiteindelijk wakker te worden, nog eens om te draaien en erachter te komen dat je een gat in de dag hebt geslapen (10.00 uur klinkt al heel aanlokkelijk hoor).

Filmserie marathon

Een serie marathon houden, die gewoon om 20.00 begint, met bakken popcorn, chips, chocola en een voor ons uitgestald scala aan drankjes van witte wijn tot hete thee. Om niet meer op te hoeven staan, geen graaihandjes die je chips opeten, of nachtbrakers die je verongelijkt vragen waarom je nog op bent en zo veel lekkers aan het eten bent. We kijken ‘Breaking Bad’ (nee, medelezers zonder kinderen, die hebben we nog steeds niet gezien, Seizoen 1, part 1), ‘Game of Thrones’, ‘Borgen’, ‘Homeland’, ‘The Walking Dead’ en beginnen aan ‘House of Cards’. Niks laggards, zielepieten die hopeloos afgaan bij het koffie apparaat tegenover hun jongere collega’s. We zijn weer bij!

Drinken

Liefst voor de avond van het hierboven beschreven slapen. Net als vroeger, vanuit werk direct de kroeg in en drinken, vergeten te eten, nog meer te drinken en dan de hele Utrechtsestraat in Amsterdam aflopen om uiteindelijk met de man een plekje te krijgen bij Pata Negra en daar de halve tapaskaart te bestellen met goedkope rode wijn erbij, om na afloop nog even af te pilsen bij café De Huiskamer. Herkenbaar voor (oud-)Amsterdammers maar voor iedereen in te vullen naar eigen stad of dorp.

Seks, sex, hoe spel je dat ook alweer

Deze doen we dan weer de dag na het uitslapen, als de wallen weggetrokken zijn, de lijven weer wat fitter en je je man aankijkt en zegt: Hé, jij ook hier? Geen ‘Ik ben moe’ excuses, of ‘ Er kan een kind binnenlopen’ excuses, terug naar de dagen vòòr de kinderen en ouderwets een potje vrijen. Inclusief voorspel en naspel. En daarna weer terug naar punt 1: Slapen.

Praten

We kunnen voor 21.00 gewoon in lange zinnen met elkaar praten, zonder onderbroken te worden door een ‘Mama, mama, mama, mama’ of een vechtpartij waarin bemiddeld moet worden. ‘Een slokje water’ of ‘Ik kan niet slapen.’ Rust, stilte en tijd voor een goed gesprek dat verder gaat dan ‘Hoe was je dag?’, ‘Goeho…’, ‘Mama, mama, mama, mama…’

Eten

Samen eten, een hele maaltijd, op een christelijk tijdstip dus voor 21.00, waarbij je niet ondertussen stukjes vlees in tienen aan het snijden bent of aan het onderhandelen over het aantal te nemen happen en de hoeveelheid verkeerde groente die je volgens je kind expres in het eten hebt verstopt. Het is warm, stomend en bevat precies de hoeveelheid pittige kruiden die je er zelf in zou doen nu je zonder de kinderen eet.

Lezen

Dat boek, dat al maanden bij je nachtkastje ligt, waar iedereen lyrisch over is en dat je echt in een ruk ging uitlezen. Omdat je er helemaal in opgaat en het niet kunt wegleggen. Dat boek. Dat op pagina 35 openligt met bij elke pagina ervoor een ezelsoor omdat je misschien heel misschien de afgelopen week 1 bladzijde per avond redde, voordat je man je met de ogen dicht en boek in de hand slapend aantrof.

Uit ontbijten

Op zoek naar een fijn ontbijttentje (neem De Koffiesalon) met de lekkerste cappuccino uit de regio, een krantencorner waar de weekendkranten voor je uitgesteld liggen en waar je geweldig ontbijtjes met avocado, zalm of andere exotische beleggen aantreft en dus niet naar de Monkeytown waar de kinderen dan wel de tijd van hun leven hebben maar jij met slappe tosti’s en ranja in het tl-licht zit te dromen van ooit een keer een kind-vrij weekend.

8 Manieren om het weekend thuis te laten voelen als een familievakantie

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Iedere zaterdag het beste van Famme in je mailbox

Een goed begin van je weekend met de mooiste verhalen van Famme