Valéry de Voijs
Valéry de Voijs Lifestyle 2 feb 2022
Leestijd: 2 minuten

Oeps! Deze dingen wil jij niet meer zeggen tegen iemand zonder kinderen

Heel leuk dat jij helemaal happy bent met je gezinnetje. Maar als jij een aantal vriendinnen hebt die kinderloos door het leven gaan wil jij deze tip ten harte nemen. Deze dingen wil je namelijk niet zeggen tegen iemand zonder kinderen.

Ook al heb je enkel goede bedoelingen, of ben je simpelweg nieuwsgierig… deze uitspraken wil je liever vermijden.

Wat je niet wilt zeggen

Nu begrijpen we dat niet iedereen hetzelfde is. De ene persoon zal gevoeliger reageren dan de ander. Maar believe us... deze dingen hebben ze vaak genoeg gehoord:

1. “Je zou zo’n goede moeder zijn”

Jij ziet het waarschijnlijk als compliment, maar je zult de plank compleet mislaan. Misschien heeft de kinderloze persoon in kwestie wel een hele andere roeping in z’n leven… Dan is het net alsof je tegen een bakker zegt dat hij een goede slager zou zijn. Bij wijze van.

2. “Ben je niet bang dat je van gedachten zal veranderen?”

Best een tricky vraag. Want de keuze om géén kinderen te nemen is minstens zo groot als de beslissing om wél kinderen te namen. Aan andere ouders vraag je toch ook niet of ze bang zijn dat ze later van gedachten zullen veranderen?

3. “Wie gaat er voor je zorgen als je later oud bent?”

Misschien heb jij de allerliefste engeltjes die er bestaan, en zullen jouw kids er dag en nacht voor je zijn wanneer je later op leeftijd bent. We hopen het oprecht. Maar heel eerlijk… er zijn ook genoeg voorbeelden te vinden van kinderen die helemaal niet zo betrokken zijn bij hun ouders in ‘t verzorgingstehuis. En dat kun je van te voren niet voorspellen.

4. “Kinderen geven je leven zoveel meer betekenis”

Natuurlijk begrijpen we wat je hiermee wilt zeggen, maar toch wil je hier voorzichtig mee zijn. Je weet namelijk niet wat de persoon heeft meegemaakt. Wellicht hebben ze een moeilijke jeugd gehad, hebben ze enorme tegenslagen moeten verwerken, of hebben ze op een andere manier ondervonden hoe waardevol hun leven is.

5. “Je weet pas wat liefde is als je kinderen hebt”

Wij weten als geen ander hoe bijzonder de band tussen een moeder en kind is. De liefde tussen een pasgeboren baby en een ouder is simpelweg onbeschrijfelijk. Maar wat als de kinderloze persoon in kwestie nu helemaal geen fijne ervaringen heeft gehad met z’n ouders? Of misschien heeft zij wel helemaal geen behoefte om deze liefde te ondervinden?

Moederskindjes hebben later voordeel bij de intense band met hun ouders

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Pure Wow

Iedere zaterdag het beste van Famme in je mailbox

Een goed begin van je weekend met de mooiste verhalen van Famme