Tot tranen geroerd: deze man is ‘TikTok-vader’ van 2,5 miljoen kinderen

Kinderen Lise Steegmans 24 mei 2022
Leestijd: 2 minuten

Wat als je als kind alleen moet eten? En wat als je vader niet of nooit in de buurt is om naar je te luisteren? Dan is er Summer Clayton. Zijn TikTok-kanaal, toepasselijk genoemd @yourprouddad, is bedoeld om kinderen intieme gesprekken te geven die ze misschien met hun eigen vader zouden willen hebben.

Inmiddels is Summer Clayton de trotse vader van 2,5 miljoen kinderen.

Dinner with Dad

Het concept van Dinner with Dad van Summer Clayton op TikTok is simpel. Clayton, ook bekend als Dad, zet altijd twee borden met eten neer. Een voor hem en een voor jou, de kijker. Hij vertelt je (bijna) iedere dag wat het avondeten is, hij vraagt of je er saus bij wil en hij vraagt hoe het met je gaat. Clayton checkt altijd hoe je dag was.

Een luisterend oor

Het knapste van alles: hij luistert. In zijn filmpjes geeft hij iedere keer de tijd en de ruimte voor een antwoord. Dat is ook terug te lezen in de comments, waar kijkers al snel vertellen hoe hun dag is geweest en hoe ze zich voelen. Een greep uit de reacties:

  • ‘You make me cry because me and my dad aren’t close but we cherish our moments’ (@shisuiuchiha)
  • ‘Hey dad um gf broke up with me, bunch of drama going on at school bunch of fights. I got into one of them almost lost but hope you have a good day’ (noluvcesar999)
  • ‘Hey man u really help me cause my dad left and I’ve never been able to have this so thx man and I appreciate u keep going’ (@kalebnoble)

Stabiliteit en verbinding

Het succes van Dinner with Dad zit ‘m in de stabiliteit die Clayton biedt. Hij doet iedere keer hetzelfde – eten opdienen en vragen ‘hoe was je dag?’ – en dat zorgt naast standvastigheid ook voor verbinding. Twee fundamentele verlangens die kinderen van hun ouders hebben. Onderstaand filmpje is bijna vijf miljoen keer bekeken en telt meer dan een miljoen reacties.

@yourprouddadHappy Sunday❤️♬ gymnopédie no.1 – Edits

Naast de Dinner with Dad-videos maakt Clayton ook video’s met typische tips die je normaal gesproken van je vader krijgt, zoals tips over scheren en het knopen van een stropdas.

Liefde zonder woorden: deze autistische jongen gaat viraal op TikTok

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Iedere zaterdag het beste van Famme in je mailbox

Een goed begin van je weekend met de mooiste verhalen van Famme