Dit is hét mooiste cadeau dat je kan geven aan je kinderen

Kinderen Laurien Bleeker 25 sep 2021
Leestijd: 2 minuten

Als de verjaardag van je kind nadert, of dat nu de eerste of alweer vijfde is, denk je na over een passend cadeau. Iets waar je mini blij van wordt en wat misschien ook nog leerzaam is. Of niet, net wat jullie willen.

Denk ook eens aan een persoonlijk cadeau, zo geven veel ouders elk jaar een nieuw fotoboek aan hun kind cadeau. Geweldig om regelmatig in terug te bladeren en te bekijken. Wat wij het mooiste cadeau voor je kind vinden is een brief, geschreven door jou voor je kind.

Hét perfecte cadeau

Schrijf voor elke verjaardag (en je kan natuurlijk beginnen wanneer je wilt) een brief aan je kind, over je kind. Over jullie relatie, maar ook over de dingen die jullie mee hebben gemaakt dat jaar.

Schrijf over belangrijke dingen

Mijlpalen kan je benoemen, hoogte- en dieptepunten, schrijf over die fijne vakantie, de gezellige uitjes en zijn lievelingsboek van dat moment.

Tot zijn/haar 18e verjaardag

En schrijf over dingen waarvan je graag wilt dat je kind dat meeneemt in zijn leven. Of vertel hem in de brief wat jij belangrijk vindt voor je zoon of dochter. Je hoeft ze natuurlijk niet meteen te geven, je kan ze ook allemaal bewaren en geven als je kind 18 wordt, trouwt of zelf kinderen krijgt.

Persoonlijk

Het is een heel persoonlijk cadeau wat je aan je kind geeft. Nog jarenlang kan hij zo herinneringen ophalen en lezen wat hij of zij voor jou betekent. Natuurlijk kan je ook je partner vragen om dit te doen, of opa en oma. Je kan foto’s toevoegen en er uiteindelijk een hele bundel van maken. Bewaard in een mooie doos die je geeft op een speciaal moment.

Mailen

Nog makkelijker is om een mailadres aan te maken voor je kind en daar brieven naartoe te mailen, samen met de allerleukste foto’s en video’s waarvan je wilt dat die bewaard worden voor je zoon of dochter. Op een speciale dag geef je het mailadres en de inloggegevens en kan je kind al die brieven gaan lezen en foto’s en video’s bekijken.

Gekoesterd voor het leven

Het leuk hiervan is dat je veel herinneringen vergeet, ook jij als ouder herinnert je later lang niet alles meer van toen je kind klein was. Op deze manier worden herinneringen vastgehouden en gekoesterd voor het leven.

Perfectie bestaat niet: 5 x manieren om je kind te tonen dat het niet de beste hoeft te zijn

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Iedere zaterdag het beste van Famme in je mailbox

Een goed begin van je weekend met de mooiste verhalen van Famme