Dit moois kun je allemaal maken van gedroogde bloemen en planten

Lifestyle Eva Dusch 6 aug 2016
Leestijd: 2 minuten

De zwoele zomeravonden en familiebarbecues mogen wat ons betreft eindeloos duren. Helaas is het vooral regen wat de klok slaat de laatste tijd. Met deze leuke bloementutorials hou je de zomer gelukkig nog maanden vast in huis.

Door je bloemen te drogen, kun je er een hoop mooie dingen mee doen:

Gedroogde bloembakken

Zoals guldenroede, lavendel, duizendschoon, hortensia of ridderspoor. Je kunt de bloemen op verschillende manieren drogen, bijvoorbeeld met silica-gel (lekker snel), tussen papier of aan de lucht drogen. Bij dit laatste is het wel belangrijk dit te doen aan de lucht op een warme, droge en donkere plek. Vervolgens kun je de bloementakken mooi ophangen, bijvoorbeeld in de keuken, of om een mooie spiegel heen decoreren.

Gedroogde rozenblaadjes

Een van de mooiste bloemblaadjes om te bewaren. Het zorgt niet alleen voor kleur in huis, maar het ruikt ook nog eens heel heerlijk. Leg ze bijvoorbeeld op een mooie schaal op de koffietafel.

Een potje met badzouten

Dit is een handige oplossing wanneer je veel verschillende bloemblaadjes hebt. Samen met wat badzout kun je er heerlijk riekende ‘badconfetti’ van maken. Zie hier de hele tutorial.

Inlijsten

Dit is een moderne, minimalistische kijk op de gedroogde en geperste bloemen. Perfect voor kleine en delicate bloemen. En het past in vrijwel elk interieur, van landelijk en romantisch tot Scandinavisch.

Maak je eigen rozenwater

Rozenwater is een eeuwenoud recept en wordt geroemd om haar kalmerende en helende werking. En natuurlijk om haar zachte geur. Het wordt veel gebruikt voor de huid, als parfum, als ingrediënt in de keuken of voor het huishouden. Zie hier de gehele tutorial om het zelf te maken. En dat is veel makkelijker dan je denkt!

Als voetenbad

Wanneer je voeten onder de blaren zitten van je nieuwe (niet ingelopen) schoenen, doop ze even in een voetenbad met rozenblaadjes om ze sneller te laten helen.

Zachte scrub

Bron: Zaaina

Wat heb je nodig? Een mix van kokosboter, kokosnootolie, himalayazout, etherische oliën en lavendel of andere bloemen. Even mixen et voilà!

Body spray

Wil je liever geen parfum op je huid spuiten of wekt het irritatie op, dan kun je ook een natuurlijke body spray gebruiken. Neem een lepel bijenwas, een lepel amandelolie en vijf of zes drupjes van je favoriete bloemenolie. Of bekijk deze tutorial eens voor een body spray met lavendel.

Voor kaartjes

Gebruik verschillende bloemen en bloemblaadjes om zelf een set kaarten te maken die je het hele jaar door kunt versturen. Zie hier de tutorial.

Heb jij ook nog een origineel idee? Laat het ons weten op Facebook!

Het is vakantie en dat betekent: tijd om te knutselen! Deze DIY bloemen zijn leuk om te maken>

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Iedere zaterdag het beste van Famme in je mailbox

Een goed begin van je weekend met de mooiste verhalen van Famme

Onderwerpen