Hier wonen de knapste mannen ter wereld

Eropuit Redactie 31 jul 2016
Leestijd: 5 minuten

De tijd dat we op vakantie gingen in de hoop een ordentelijke vakantieliefde tegen te komen ligt voor sommigen misschien (ver) achter ons, maar dat wil niet zeggen dat het oog ook iets wil. Zo veel mogelijk, graag.

Natuurlijk is smaak subjectief en vallen dit soort lijstjes voor sommigen vooral in de categorie ‘als jij het erop kan, veel plezier ermee’, maar over het algemeen mag gesteld worden dat de meest knappe mannen afkomstig zijn uit de volgende – hiërarchisch gerangschikte – landen.

For the record: nee, ik heb zelf geen vergelijkend warenonderzoek gedaan, dit soort onderzoeken worden aan de lopende band gedaan (opvallend veel door redacties waar vooral vrouwen werken), deze stamt van een website genaamd Women24x7. Of dat een zeer gerenommeerde publicatie is? Geen idee, maakt dat wat uit?

1. Italië

Doe mij (maar vooral jezelf) een lol en google even Raoul Bova. De goede man heeft als bouwjaar 1971 (voor wie niet van hoofdrekenen houdt: hij wordt volgende maand 45). Google daarna Francesco Totti. Om af te sluiten met Alessandro Terrin. Nou vooruit, nog een keertje Raoul Bova dan. Daarnaast staan Italiaanse mannen bekend om hun gevoel voor stijl en mode, en hebben ze een feilloze reputatie in bed. Cultuursnuiven in Rome, anyone?

2. Spanje

Niet alleen het klimaat in Spanje is zwoel en warm, dat zijn de mannen ook. Net als de Spaanse aanvoerders van deze lijst wordt hun uiterlijk doorgaans gekenmerkt door donker haar en dito ogen. Als je geluk hebt zijn de ogen licht, dan heb je één van de zeven schoonheden te pakken. Verder zijn Spaanse mannen sportfanaten en rennen ze – niet onomstreden – graag achter stieren aan. Over alfa males gesproken.

3. Groot-Brittannië

Hier haken vermoedelijk de eerste ‘als jij het erop kan, veel plezier ermee’ – lezeressen af, vermoed ik. Veel vrouwen denken bij Engelse mannen aan voetbal (maar dan niet als beoefenaars, meer aan de hooligans), enorme pinten bier en iets te bleke huid door een aanhoudend gebrek aan zonlicht. Maar dan denken we aan David Beckham, John Boyega, Idris Elba en Freddie Stroma en snappen we ineens waarom de Engeland niet zomaar (Br)exit gerekend mogen worden. En o ja, Britse mannen die geen hooligan zijn en niet wekelijks het licht uitdoen in de pub, zijn bovengemiddeld hoffelijk, aldus het al dan niet gerenommeerde panel.

4. Australië

Inderdaad, het is een eindje vliegen, maar dan krijg je ook wat. Mannen met looks als Hugh Jackman, bijvoorbeeld. Knappe (vaak blonde) mannen die je liefdevol begroeten met G’day mate (alhoewel, dat mag iets charmanter) met dat sexy accent. Ook hier veel mannelijke sportbeoefenaars en –liefhebbers, vooral voetbal, cricket, roeien en surfen. Vooral bij dat laatste krijgen wij visioenen van knappe mannen met een ontbloot bovenlijf, woeste haardos en een surfplank soepel onder de arm geklemd. En we gaan nu geen woordgrapjes maken waarin de woorden down en under terugkomen, dat zou echt veel te makkelijk zijn.

5. Zuid-Afrika

Natuurlijk heb ik ze niet allemaal gezien, maar inmiddels woon ik al bijna zeven jaar in Kaapstad en het is waar: Zuid-Afrikaanse mannen zijn Heel. Erg. Knap. In alle kleuren, soorten en maten: dit land wordt niet voor niets aangeduid als de ‘Regenboognatie’. Van de top vijf tot zover waarschijnlijk de minst ‘directe’ of gladde praters, maar dat maakt ze alleen maar aantrekkelijker.

6. Duitsland

‘Duitse mannen hebben doorgaans blond haar en een goede huidstructuur’, zo luidt het vonnis van de dames van Women24x7. Het zal je maar gezegd worden. Daarnaast zijn ze ‘sexy’, ‘hoogopgeleid’ en ‘goedgemanierd’. Juist ja, onze oosterburen. Iemand te porren voor een city trip Berlijn?

7. Japan

Als blanke mannen zich aangetrokken voelen tot Aziatische vrouwen noemen ze dat ‘yellow fever’. Of er ook een naam is voor vrouwen die Aziatische mannen bovengemiddeld interessant vinden, weet ik eigenlijk niet. Het is niet zonder reden dat enkele van de topmodellen van dit moment uit Japan komen; een land waar mode en uiterlijk in hoog aanzien staat. Daarnaast zijn Japanse mannen nogal bezig met gezonde voeding en sport: alles voor de ultieme zorg voor het lichaam. Ook zijn ze doorgaans intelligenter dan andere mannen (uit dit rijtje), aldus de jury.

8. Amerika

Het is te makkelijk om nu met namen als George Clooney, Matt Bomer en Bradley Cooper te strooien (maar ik doe het toch). Amerika, het land van de oneindige mogelijkheden en de oneindigheid aan verscheidenheid in het mannelijk soort. Van all American good guys tot real bad boys: zoekt en gij zult vinden.

9. Frankrijk

‘Het zijn de Franse mannen die romantiek hebben uitgevonden, aldus het panel. Het moet gezegd, een knappe Fransoos die je zwoel aankijkt en ‘Je t’aime’ prevelt, krijgt gemiddeld elke vrouw op haar knieën. Als ze het niet in het Frans doen maar in hakkelend Engels, klinkt het zo mogelijk nog aandoenlijker. Lees: woest aantrekkelijk. Persoonlijk wacht ik tot Amir, die Franse afgevaardigde van het songfestival die zo fijn samen met Douwe Une Belle Histoire zong me belt om een en ander – in het Frans of Engels, mag allebei – te vertellen.

10. Cuba

Niks boven een lush Latin lover, bedacht de redactie van de 24×7 Women’s club zich op het laatste moment, vandaar nog een eervolle vermelding voor de Cubaanse man. Gebronsd door de zon, een intense blik en bijzonder welgevormde lijven: zo luidt het rapport van de dames. Laten we vooral de moves op de dansvloer niet vergeten – de passie druipt van de salsa af. Niet voor niets zijn sommige van de beste dansers ter wereld Cubanen.

Kritisch naschrift

Wat? Hoezo staat Nederland niet in dit lijstje? Wij weten het ook niet. De redactie gaat zich beramen of het niet zinvol en hoognodig is dat wij ook maar eens zo’n lijstje gaan creëren. Ik meld me bij deze alvast aan voor het kies- en testpanel.

Reageren? Dat kan hier.

Kale mannen zijn sexier, sterker en mannelijker, volgens onderzoek >

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Iedere zaterdag het beste van Famme in je mailbox

Een goed begin van je weekend met de mooiste verhalen van Famme